LMPF | Apie VMU kolektyvinės sutarties pasirašymą
16822
post-template-default,single,single-post,postid-16822,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Apie VMU kolektyvinės sutarties pasirašymą

Apie VMU kolektyvinės sutarties pasirašymą

Profsąjungos  ir  VMU  pasirašė  kolektyvinę  sutartį

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) vadovė bei  Valstybinių miškų urėdijoje (VMU) veikiančių profesinių sąjungų jungtinės atstovybės pirmininkė Inga Ruginienė ir VMU direktorius Marius Pulkauninkas gruodžio 27 d.  pasirašė kolektyvinę sutartį. Sutarta, kad ji įsigalios, kai bus patvirtinta darbuotojų atstovų konferencijoje ir bus taikoma visiems VMU darbuotojams, išskyrus aukščiausius VMU vadovus  –  direktorių ir  jo pavaduotojus.

Profsąjungų atstovų teigimu, derybų procesas vyko gana sudėtingai. Požiūriai labiausiai skyrėsi dėl kolektyvinės sutarties įsigaliojimo ir kai kurių straipsnių taikymo išimtinai tik profesinių sąjungų nariams. Tai viena iš esminių naujo Darbo kodekso nuostatų,  kuri turėtų padėti stiprinti profesines sąjungas, didinti jų narystę, formuoti lygiavertį socialinių partnerių dialogą.

Daugiau: http://miskininkas.eu/profsajungos-ir-vmu-pasirase-kolektyvine-sutarti/