LMPF | Kalėdos: kam liesos, o kam – sočios
16807
post-template-default,single,single-post,postid-16807,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kalėdos: kam liesos, o kam – sočios

Kalėdos: kam liesos, o kam – sočios

Tie, kuriems įdomi dabartinė situacija valstybiniuose miškuose ir kurie seka Valstybinės miškų urėdijos (VMU) transliuojamą komunikaciją visuomenei, turėjo susivokti, jog ten viskas klostosi tiesiog puikiai. VMU nuolat efektyvina veiklą, mažina sąnaudas, augina pajamas, skaidrina veiklą. Pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su teisėsaugos struktūromis, įmonė kovoja su nusikaltimais valstybiniuose miškuose. Be to, nors kirtimo apimtys sumažėjo, pajamos už parduodamą medieną dėl išaugusių jos kainų tik didėjo.

Buvęs aplinkos ministras dar metams nesibaigus pranešė, kad VMU papildomai uždirbs 15 mln. eurų pelno. Puikios perspektyvos šviečiasi ir ateityje. Įvykęs 2019 m. pirmojo pusmečio medienos pardavimo aukcionas vėl žada 8 proc. didesnes medienos kainas.

Džiugu skaityti šias naujienas. Ypač smagu jas girdėti eiliniams VMU darbuotojams. Įprasta, kad artėjant didžiausioms metų šventėms sėkmingai dirbančios įmonės palepina savo darbuotojus šventinėmis išmokomis, dovanomis, renginiais. Nebuvo metų, išskyrus gal sunkiausius praėjusios krizės, kad buvusių miškų urėdijų darbuotojai nebūtų pradžiuginti nors ir neypatingai stambiomis piniginėmis išmokomis, skirtomis šventiniam Kalėdų stalui praturtinti. Skaitydami VMU pranešimus apie sėkmingą veiklą miškininkai to tikėjosi ir šiais metais.

Deja, visiems teko nusivilti, nes naujoji įmonės administracija eilinius darbuotojus sugebėjo pradžiuginti tik indeliu pačių miškininkų išsiaugintų spanguolių šventiniam kisieliui ir 25 eurų „limitu“ kokiam nors šventiniam renginiui. Ką padarysi, galvojome, gal ko nors apie įmonės sėkmę nesupratome, gal jau krizei ruošiamės.

Tačiau visi pajuto klydę, kai perskaitė straipsnį portale 15min.lt, kad tokios „liesos“ Kalėdos – ne visiems. Siauram VMU „grietinėlės“ ratui dviems kalėdiniams renginiams buvo skirtos solidžios sumos: 11,8 tūkst. eurų skirta regioninių padalinių vadovų šventiniam susirinkimui arba 338 eurai asmeniui, kiek kukliau – po 111 eurų asmeniui skirta žemesnio lygio valdininkų puotai.

VMU eiliniams darbuotojams smagu buvo sužinoti, kad bent kažkam pasisekė ir kad aukštesnio rango pareigūnams Kalėdos tikrai sočios.

www.miskininkas.eu