LMPF | Lietuvos miškai – Rasputino rankose
16781
post-template-default,single,single-post,postid-16781,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Lietuvos miškai – Rasputino rankose

Lietuvos miškai – Rasputino rankose

Šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė po trečiadienį įvykusio pokalbio su premjeru Sauliumi Skverneliu sutiko atleisti aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.

Pirmadienį premjero paskelbtas sprendimas, panašu, buvo netikėtas ir pačiam ministrui, kuris netrukus pradėjo viešai spėlioti, kodėl pateko į ministro pirmininko nemalonę.

K. Navickas prabilo apie vilkus, apie jam neva darytą spaudimą dėl tam tikrų asmenų įdarbinimo. Tačiau ministras nepripažino (ar nedrįso pripažinti), kad jau kurį laiką buvo tik formalus ministerijos vadovas, paklusniai vykdęs jam diktuotus sprendimus.

Ministras buvo paverstas marionete

 Kai ministras K. Navickas šių metų rugsėjį pakvietė skambiais populistiniais šūkiais pagarsėjusį veikėją Andrejų Gaidamavičių tapti jo visuomeniniu patarėju, daugelis įvertino tai kaip išmintingą žingsnį, siekiant rasti glaudesnį ir konstruktyvesnį dialogą su jį ir jo sprendimus dažnai kritikuojančiu asmeniu.

Tačiau panašu, kad A. Gaidamavičius labai greitai suprato, kad patarti reiškia valdyti, patardamas valdžiai pats tampi valdžia. O svarbiausia – lieki už nieką neatsakingas.

Aplinkos ministerijos darbuotojai, matydami, kokią milžinišką įtaką ministrui turi A. Gaidamavičius, jį praminė ministerijos Rasputinu (rusų valstietis, kurio gebėjimai pagerinti Rusijos caro Nikolajaus II sūnaus Aleksejaus sveikatos būklę suteikė galimybę daryti didelę įtaką caro šeimai. G. Rasputinas faktiškai buvo caro šeimos favoritas), faktiškai priiminėjančiu sprendimus dėl miškų ūkio Lietuvoje.

Daugiau:https://www.alfa.lt/straipsnis/50349724/lietuvos-miskai-rasputino-rankose