LMPF | Miško savininkai: aplinkos ministras pataikauja garsiau rėkiantiems
16708
post-template-default,single,single-post,postid-16708,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Miško savininkai: aplinkos ministras pataikauja garsiau rėkiantiems

Miško savininkai: aplinkos ministras pataikauja garsiau rėkiantiems

Miško savininkai neigiamai vertina nuo 2019 m. numatomus taikyti apribojimus atlikti kirtimo darbus maždaug 15% Lietuvos miškų. Draudimai įvedami reaguojant į kilusį triukšmą dėl plynų kirtimų Labanoro girioje. Siūloma greta ekologinių, neignoruoti socialinių ir ekonominių tikslų administruojant visuomeninius (valstybės) miškus.

VŽ rašė, kad penktadienį Kęstutis Navickas, aplinkos ministras, pristatė planus nuo kitų metų uždrausti plynus kirtimus apsauginiuose miškuose, kurie sudaro maždaug 15% visų Lietuvos miškų, taip pat beveik pusmetį per metus neleisti kirtimų ūkinės paskirties miškuose, kurie yra regioninių parkų valstybiniuose miškuose. Analogiški ribojimai privatiems miškams įsigalios, jei bus priimtos atitinkamos ministerijos rengiamos Miškų įstatymo pataisos.

 „Kitaip vertinti, kaip tik rimtais bandančių atrodyt politikų pataikavimą garsiau rėkiantiems, neišeina“, – sako Aidas Pivoriūnas, Privačių miškų savininkų asociacijos direktorius.

Jo nuomone, tokie ministerijos sprendimai yra nedarnūs, jie akivaizdžiai proteguoja tik ekologinę miškų funkciją, užmirštami socialiniai ir ekonominiai veiksniai.

Plačiau: https://www.vz.lt/agroverslas/augalininkyste/2018/10/22/misko-savininkai-aplinkos-ministraspataikauja-garsiau-rekiantiems#ixzz5Uj1qzxtk