LMPF | Valstybinių miškų urėdija augino pajamas, mažino sąnaudas ir didino miškuose dirbančių specialistų algas
16682
post-template-default,single,single-post,postid-16682,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Valstybinių miškų urėdija augino pajamas, mažino sąnaudas ir didino miškuose dirbančių specialistų algas

Valstybinių miškų urėdija augino pajamas, mažino sąnaudas ir didino miškuose dirbančių specialistų algas

Valstybės įmonė Valstybinių miškų urėdija š. m. rugpjūtį gavo 16,7 mln. eurų pajamų, t. y. beveik 9 proc. daugiau nei liepą, kai pajamos siekė 15,4 mln. eurų. Už žaliavinę medieną, kurios per rugpjūtį parduota 294 tūkst. kub. m., gauta 15,9 mln. eurų pajamų. Liepą buvo parduota 279 tūkst. kub. m. žaliavinės medienos už 14,7 mln. eurų.
Valstybinių miškų urėdijos veiklos sąnaudos rugpjūtį siekė 7 mln. eurų, kai liepą buvo kiek didesnės nei 8 mln. eurų. Daugiausiai, beveik 2,7 mln. eurų, rugpjūtį išleista miško atkūrimo bei gausinimo veiklai, dar 0,75 mln. eurų – ekologinei ir socialinei veiklai. Rugpjūčio mėnesį Trakų rajone pristatyti du nauji rekreaciniai objektai, Joniškio regioninio padalinio darbuotojai atkūrė 29 ha nudžiūvusio miško, kituose padaliniuose vykdyti visi suplanuoti miško priežiūros ir sanitarinio kirtimo, sausos medienos šalinimo, pelkių šienavimo bei kiti darbai.
„Valstybinių miškų urėdija vykdo visus suplanuotus miškotvarkos, gamtotvarkos, miškų apsaugos ir priežiūros bei medienos ruošos darbus ir išlaiko stabiliai gerus finansinius rezultatus. Ir visa tai tuo pat metu, kai intensyviai įgyvendiname įmonės struktūrinius pokyčius. Mane labiausiai džiugina faktas, kad mažėjant veiklos sąnaudoms dalį sutaupomų lėšų galime nukreipti darbuotojų darbo užmokesčiui“, – sako Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.
Nuo š. m. birželio mėnesio Valstybinių miškų urėdija padidino darbo užmokestį beveik pusei tūkstančio specialistų, kurie iki tol gaudavo ženkliai mažesnį užmokestį, lyginant su tokį patį darbą kituose regionuose dirbusiais darbuotojais. Trečiąjį šių metų ketvirtį vidutinis girininkų atlyginimas siekė 1 221 eurų, girininkų pavaduotojų – 960 eurų, o eigulių – 793 eurai.
„Dar pavasarį nustatėme, kad skirtinguose padaliniuose atlygis už tą patį darbą skyrėsi iki 2,5 karto. Natūralu, kad vienas pirmųjų mūsų darbų buvo atkurti teisingumą mažiausiai uždirbančių darbuotojų atžvilgiu. Eigulių, girininkų pavaduotojų ir girininkų darbo užmokestis vidutiniškai kilo nuo 5 iki 20 proc.“, – sako M. Pulkauninkas.
Šiuo metu Valstybinių miškų urėdija baigia rengti naują darbo apmokėjimo sistemą, kuri, suderinus detales su darbuotojais ir profesinių sąjungų atstovybe, įsigalios nuo 2019 m. sausio 1-osios.
„Analizuojame mūsų darbuotojų ir rinkos atlyginimų lygį, vertiname, dėl kokių specialistų konkuruojame regionuose su kitais darbdaviais ir matome, kad norint išlaikyti ir pritraukti dirbti norinčius ir galinčius žmones, privalome pasiūlyti ir darbą atitinkantį darbo užmokestį. Tikiu, kad naujoji darbo apmokėjimo tvarka užtikrins, kad valstybiniuose miškuose dirbančių miško apsaugos, medienos ruošos, girininkijų specialistų atlyginimas palaipsniui augs, o Valstybinių miškų urėdija taps vis patrauklesniu darbdaviu, galinčiu pasiūlyti sąžiningą uždarbį, stabilumą ir socialines garantijas“, – sako M. Pulkauninkas.
Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.
Šiuo metu vienas pagrindinių Valstybinių miškų urėdijos veiklos prioritetų – sėkmingai užbaigti valstybinių miškų valdymo konsolidaciją, apjungti įmonės padalinių bendrąsias administracines funkcijas, centralizuotai organizuoti medienos ruošą.

VĮ Valstybinių miškų urėdijos informacija