LMPF | Aistros dėl lietuviško rąsto
16686
post-template-default,single,single-post,postid-16686,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Aistros dėl lietuviško rąsto

Aistros dėl lietuviško rąsto

Valdantieji patraukė į miškus – Seime pasipylė siūlymai taisyti Miškų įstatymą. Vienas jų – jau seniai apžėlęs samanomis, tačiau jas nupešus, vėl tikimasi suteikti privilegiją vienai verslo sričiai. Jei šįsyk idėjos iniciatoriams pavyktų ją prastumti Seime, žaliavinę medieną pirmumo teise galėtų įsigyti žaliavinę medieną apdirbančios įmonės ir biokuro gamintojai. „Svorio“ dabartiniam siūlymui suteikia tai, kad vienas iš jo autorių – valstiečių deleguotas ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Baldų ir medienos produktų gamintojai ne vienus metus siekė, kad jiems būtų suteikta privilegija pirmumo tvarka pirkti žaliavinę medieną iš valstybinių miškų – gamintojai motyvavo, kad apdirbamoji pramonė iš miško žaliavos sukurtų kur kas daugiau pridėtinės vertės nei medienos eksportuotojai, su kuriais pramonininkai aukcionuose priversti varžytis. Teisės aktų projektai, kuriuose buvo bandyta įtvirtinti baldininkų pirmenybę apsirūpinti žaliava, nesulaukė nei Konkurencijos tarybos, nei ES teisės specialistų pritarimo – konkurencijos prievaizdai dar 2015 m., kai pataisa buvo įtraukta į Miškų įstatymo pataisų projektą, pareiškė, kad pasiūlytas reguliavimas nepagrįstai apriboja aukcionuose galinčių dalyvauti ūkio subjektų skaičių.

Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2018/10/09/aistros-del-lietuvisko-rasto#ixzz5TPjYuEEQ