LMPF | Šalyje pradeda veikti Užimtumo tarnyba
16675
post-template-default,single,single-post,postid-16675,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Šalyje pradeda veikti Užimtumo tarnyba

Šalyje pradeda veikti Užimtumo tarnyba

Lietuvos darbo birža kartu su dešimt teritorinių darbo biržų tampa vienu juridiniu vienetu – Užimtumo tarnyba prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Optimizavus įstaigos valdymo procesus ir perskirsčius žmogiškuosius resursus, tiesiogiai dirbti su ieškančiaisiais darbo ir darbdaviais pradeda daugiau specialistų.

„Organizaciją keistis skatino kintanti situacija darbo rinkoje, vykstantys migracijos ir imigracijos pokyčiai, naujos Lietuvos darbo biržos ir teritorinių darbo biržų veiklos funkcijos, augantys veiklos valdymo iššūkiai, taip pat klientų lūkesčiai, viešoji nuomonė bei Europos Komisijos ekspertų rekomendacijos. Per pastaruosius metus buvo būtina peržiūrėti įstaigos valdymo, funkcijų ir klientų aptarnavimo procesus ir išsigryninti prioritetines sritis – atsirado naujos į klientų poreikius orientuotos paslaugos, klientų aptarnavimo strategijos ir metodikos, sustiprinta socialinė partnerystė“, – teigia Užimtumo tarnybos direktorė Ligita Valalytė.

Didesnis klientus aptarnaujančių konsultantų skaičius leis sumažinti vienam darbuotojui tenkantį darbo su klientais krūvį iki 30 proc. ir teikti individualesnes paslaugas: atskiriamos paslaugos darbo ieškantiems asmenims ir verslui, atsiranda karjeros konsultantai ir specialistai, dirbantys tik su tam tikromis klientų tikslinėmis grupėmis (pavyzdžiui, jaunimu, neįgaliaisiais, į atsargą išleistais kariais ir pareigūnais). Plečiamas paslaugų paketas: siekiant vykdyti nedarbo prevenciją teikiamos paslaugos dirbantiesiems, kuriamos naujos užimtumo rėmimo priemonės, padedančios greičiau ir lengviau prisitaikyti prie darbo rinkos poreikių ir užtikrinančios galimybę mokytis visą gyvenimą.

Daugiau: https://www.ldb.lt/Informacija/Veikla/Naujienos/UserDisplayForm.aspx?ID=7504