LMPF | VĮ Valstybinių miškų urėdija bendradarbiaus su FNTT Naujienos
16671
post-template-default,single,single-post,postid-16671,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

VĮ Valstybinių miškų urėdija bendradarbiaus su FNTT Naujienos

VĮ Valstybinių miškų urėdija bendradarbiaus su FNTT Naujienos

Valstybės įmonė Valstybinių miškų urėdija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT), kurios pagrindu aktyviau keisis informacija ir glaudžiau bendradarbiaus kovojant su galimais finansiniais nusikaltimais valstybinių miškų sektoriuje.
„Šios sutarties tikslas – ne išaiškinti daugiau finansinių nusikaltimų, o sukurti tokią miškų ūkio priežiūros sistemą, kad šiems nusikaltimams tiesiog neatsirastų prielaidų. Mes su FNTT bendradarbiavome ir anksčiau, keitėmės aktualia informacija. Dabar tikimės dar glaudesnio bendradarbiavimo, kad galėtume imtis prevencinių priemonių ir iš anksto užkirsti kelią galimiems finansiniams nusikaltimams valstybiniuose miškuose“, – pasirašęs sutartį sakė Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.
Pagal š. m. rugsėjo 28-ąją pasirašytą sutartį Valstybinių miškų urėdija ir FNTT sutaria glaudžiau bendradarbiauti ne tik užfiksavus galimus finansinės tvarkos pažeidimus, bet ir identifikuojant rizikos faktorius, rengiant finansinių nusikaltimų prevencijos priemones, sistemingai keistis aktualia informacija.
Tai jau ne pirmas Valstybinės miškų urėdijos žingsnis, siekiant įmonės veiklą padaryti kuo skaidresne. Š. m. rugpjūtį bendradarbiavimo sutartis pasirašyta su Specialiųjų tyrimų tarnyba, š. m. liepą įsteigtas anoniminis pasitikėjimo elektroninio pašto adresas pasitikejimolinijavivmu.lt.
„Norime įdiegti aukščiausius skaidrumo standartus, sukurti tokią sistemą, kad joje tiesiog neliktų vietos įstatymų neatitinkančiai veiklai“, – teigia M. Pulkauninkas.
Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.
Šiuo metu vienas pagrindinių Valstybinių miškų urėdijos veiklos prioritetų – sėkmingai užbaigti valstybinių miškų valdymo konsolidaciją, apjungti įmonės padalinių bendrąsias administracines funkcijas, centralizuotai organizuoti medienos ruošą.

VĮ Valstybinių miškų urėdijos informacija