LMPF | I.Ruginienė: ar mums reikia supykti, kad atsibustume?
16651
post-template-default,single,single-post,postid-16651,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

I.Ruginienė: ar mums reikia supykti, kad atsibustume?

I.Ruginienė: ar mums reikia supykti, kad atsibustume?

Neseniai Trišalėje taryboje kilo diskusija dėl to, kaip traktuoti vidutinio darbo užmokesčio (VDU) dydį, nors Darbo kodekse yra aiškiai apibrėžta, kad į jį įskaičiuojamas atlygis su visais priedais. Kodėl diskutuojama dėl to, kas parašyta juodai ant balto? – „Vakaro žinios“ paklausė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkės Ingos Ruginienės.

– Man pačiai tai yra atradimas. Nuo gegužės mėnesio prasidėjus diskusijoms dėl MMA girdėjome pačių įvairiausių argumentų. Pasitelkėme geriausius ekonomistus ir teisininkus, atrėmėme visus argumentus, bet paskutiniuose posėdžiuose staiga Lietuvos bankas pradėjo kalbėti apie VDU, kaip apie visai kitą skaičių nei numatyta mūsų įstatyminėje bazėje. Vyriausybė labiau palaiko darbdavius. Tai liūdina. Norėtųsi, kad Vyriausybė atstovautų didžiajai tautos daliai – darbuotojams.

Daugiau: http://www.lpsk.lt/2018/08/30/i-ruginiene-ar-mums-reikia-supykti-kad-atsibustume/