LMPF | SOCIALDEMOKRATAI: VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJA PELNOSI BRANGINDAMA MALKAS GYVENTOJAMS
16599
post-template-default,single,single-post,postid-16599,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

SOCIALDEMOKRATAI: VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJA PELNOSI BRANGINDAMA MALKAS GYVENTOJAMS

SOCIALDEMOKRATAI: VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJA PELNOSI BRANGINDAMA MALKAS GYVENTOJAMS

Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas pasipiktino Valstybinių miškų urėdijos (VMU) paaiškinimais, dėl ko šiemet penktadaliu pabrango malkos, ir prognozėmis, kad jos toliau brangs.

Jo teigimu, VMU „ciniškai skelbia, kad valstybinė įmonė tokiu būdu didina pelną“.

„Žmonėms, malkas naudojantiems šildymui, ši žinia reiškia nemenkas papildomas išlaidas. Namų šildymui malkas kaip kurą dažniausiai naudoja rajonų gyventojai, kurių daugelis – pensininkai, o dirbančiųjų vidutinės pajamos atitinkamai yra mažesnės negu didmiesčiuose, be to, jiems skirtingai nuo centrinio šildymo sistemomis besinaudojančių didmiesčių gyventojų netaikomas lengvatinis Pridėtinės vertės mokesčio tarifas“, – pranešime spaudai teigia Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

J. Olekas siūlo ir Seime užregistravo įstatymo pataisą, kad lengvatinis 9 proc. PVM tarifas būtų taikomas ir besišildantiems malkomis, ir kitomis smulkintomis medžiagomis.

„Tačiau net ir lengvatinis PVM tarifas jau nekompensuos, bet tik amortizuos vis didinamą malkų kainą. Dabar vėl tenka sugrįžti prie „valstiečių“ įkurtos naujos miškų urėdijos, kuri buvo steigiama kalbant apie regioninę politiką ir naudą Lietuvos žmonėms.

Daugiau: http://valstietis.lt/naujienos/salyje/socialdemokratai-valstybiniu-misku-uredija-pelnosi-brangindama-malkas-gyventojams/