LMPF | VĮ Valstybinių miškų urėdija kviečia anonimiškai pasidalinti informacija apie pažeidimus
16594
post-template-default,single,single-post,postid-16594,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

VĮ Valstybinių miškų urėdija kviečia anonimiškai pasidalinti informacija apie pažeidimus

VĮ Valstybinių miškų urėdija kviečia anonimiškai pasidalinti informacija apie pažeidimus

Valstybės įmonė Valstybinių miškų urėdija kviečia visus, turinčius informacijos apie pažeidimus Valstybinių miškų urėdijoje ar miškotvarkos sistemoje, pranešti apie tai elektroniniu paštu pasitikejimolinijavivmu.lt.
„Laukiame visų pranešimų, susijusių su miškų priežiūra ir miškų ūkio tvarkymu: informacijos apie nelegalius kirtimus, korupcijos apraiškas, kitus pažeidimus. Žinome, kad kartais bijoma pranešti apie nusižengimus bijant keršto, kartais nedrįstama informuoti, kai neteisėtais veiksmais užsiima kaimynas, šalia kurio reikės gyventi. Tačiau kiek skaidri bus mūsų aplinka priklauso nuo mūsų visų, negalite pranešti savo vardu, darykite tai anonimiškai, juk svarbiausias tikslas – nutraukti neteisėtą veiklą “, – sako VĮ Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.
Naują pasitikėjimo elektroninio pašto paskyrą Valstybinių miškų urėdija įsteigė siekiant veikloje įdiegti aukščiausius skaidrumo standartus ir kuo operatyviau reaguoti į galimą korupciją bei kitus pažeidimus.
„Kuo anksčiau sužinosime apie daromus nusižengimus, tuo mažesnė žala bus padaryta. Galbūt vien galimybės pranešti apie nusižengimus anonimiškai atsiradimas užkardys tokią veiklą, tad tikimės, kad pasitikėjimo paštas veiks ir kaip prevencinė priemonė“, – sako M. Pulkauninkas.
Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.
Šiuo metu vienas pagrindinių Valstybinių miškų urėdijos veiklos prioritetų – sėkmingai užbaigti valstybinių miškų valdymo konsolidaciją, apjungti įmonės padalinių bendrąsias administracines funkcijas, centralizuotai organizuoti medienos ruošą.

Valstybinių miškų urėdijos informacija

LMPF prierašas: Tikėkimės, kad šią liniją domins pranešimai ir apie Darbo kodekso nuostatų pažeidimus, neapskaitytus viršvalandžius, darbų saugos taisyklių nesilaikymą, mobingą ir kt.