LMPF | Urėdijų reforma: valstybinės įmonės vadovo alga išaugo daugiau nei dvigubai
16414
post-template-default,single,single-post,postid-16414,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Urėdijų reforma: valstybinės įmonės vadovo alga išaugo daugiau nei dvigubai

Urėdijų reforma: valstybinės įmonės vadovo alga išaugo daugiau nei dvigubai

Prieš pertvarką Generalinės miškų urėdijos vadovo užmokestis vidutiniškai siekė 2,7 tūkst. Eur. Dabar juridinei pertvarkai pasibaigus Valstybinių miškų urėdijos direktorius jau gali tikėtis 6,3 tūkst. Eur mėnesio algos neatskaičius mokesčių. Įmonės direktorius Marius Pulkauninkas tokį šuolį aiškina išaugusia darbų apimtimi bei atsakomybe.
„Man tikriausiai gal būtų ne visai korektiška komentuoti, bet reikėtų lyginti įmonių apimtis ir atsakomybę. Prieš tai buvo Generalinė miškų urėdija – vienas juridinis vienetas, jis bus likviduotas, dar buvo Valstybinis miškotvarkos institutas – antras vienetas ir buvo 42 urėdijos. Dabar yra Valstybinė miškų urėdija ir ji apima visas 42 urėdijas ir Valstybinį miškotvarkos institutą. Vadinasi, tai yra 43 kartus didesnė įmonė. Yra 43 kartus daugiau darbuotojų, veiklos apimtis žymiai didesnė“, – pasakoja M.Pulkauninkas ir spėja, kad atsižvelgiant į minėtus veiksnius ir buvo patvirtintas didesnis atlygis.