LMPF | Miškų urėdijai suformuoti akcininko lūkesčiai – be grąžos rodiklių
16409
post-template-default,single,single-post,postid-16409,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Miškų urėdijai suformuoti akcininko lūkesčiai – be grąžos rodiklių

Miškų urėdijai suformuoti akcininko lūkesčiai – be grąžos rodiklių

….Andrius Markevičius, VKC vyresnysis analitikas, pranešė, kad lūkesčių raštas, skirtas Valstybinių miškų urėdijai, su VKC nebuvo derintas. Šiuo metu VKC analitikai nustato nuosavo kapitalo grąžos rodiklius VVĮ 2019–2021 m.

„Mūsų pozicija yra ta, jog VVĮ vykdomai komercinei veiklai turėtų būti nustatomi grąžos rodikliai, tad akcininko lūkestis dėl grąžos iš minėtos veiklos turėtų atsispindėti ir įmonei skirtame lūkesčių rašte. Daugumoje lūkesčių raštų, kurie buvo su mumis derinti, grąžos lūkestis komercinei veiklai buvo išreikštas“, – atsiųstame komentare teigė p. Markevičius.

Renka padalinių vadovus

Šiuo metu vyksta atrankos į VMU regioninių padalinių vadovų ir dalies specialistų pareigybes. Atrankos komisijos darbas bus pradėtas balandžio 24 d. Planuojama, kad per gegužę–birželį naujieji regioninių padalinių vadovai galės pradėti darbus. Ponas Pulkauninkas VŽ nedetalizavo VMU padalinių vadovų atrankos eigos, tačiau patikslino, kad iš viso gautos 107 kandidatų paraiškos.

Anksčiau ministras Navickas sakė, kad vadovauti 26 regioniniams VMU padaliniams gautos paraiškos iš 106 pretendentų, t. y. kiekvienam įmonės padaliniui vadovauti vidutiniškai gali pretenduoti po keturis kandidatus. Padaliniai suformuoti š. m. kovą VMU valdybos sprendimu sujungus buvusias 42 urėdijas, kurias likvidavus savo postų nuo šių metų sausio neteko visi urėdai.

VŽ šaltinių teigimu, į pareigas pretenduoja ne vienas buvęs urėdas, daugelis kandidatų yra pateikę paraiškas į kelias – 2–3 – padalinių vadovo pozicijas, tad paraiškų gali būti apie 200.

VMU vadovaujančių darbuotojų atrankai talkina personalo paieškos UAB „Master Class Lt“.

„Kandidatuojančių yra daug ir, tikiu, įmonės galės suformuoti pačią tinkamiausią vadovų komandą“, – anksčiau sakė Laura Duksaitė-Iškauskienė, „Master Class Lt“ vadovaujančioji partnerė. Ji VŽ nepatvirtino, ar tarp paraiškos davėjų yra buvusių urėdų ir ar jie yra tinkami naujoms pareigoms, tačiau pridūrė, kad šį sprendimą „turi priimti klientas“. Ponas Pulkauninkas teigia neturintis išankstinio buvusių urėdų vertinimo ir nori iš kandidatų atsirinkti pačius geriausius. VŽ žiniomis atrankoje dalyvauja iki dešimties buvusių urėdų.