LMPF | Startavo akcija „Bėgu švariame miške“
16377
post-template-default,single,single-post,postid-16377,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Startavo akcija „Bėgu švariame miške“

Startavo akcija „Bėgu švariame miške“

Gražus, tikrai pavasariškas oras šeštadienį, balandžio 7 d., į Romainių mišką prie VMU Kauno padalinio raštinės sukvietė nemažą būrį bėgimo ir šiaip buvimo gamtoje mėgėjų. Jie atvyko į švarinimosi akcijos „Bėgu švariame miške“  startą. Labiausiai renginį palaikė Romainių bendruomenės nariai ir VMU Kauno padalinio darbuotojai. Tarp dalyvių buvo  į LMPF bei akcijos organizatorių „Facebook“  kvietimus atsiliepę Seimo narys Gediminas Vasiliauskas, Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos pirmininko pavaduotoja Dalia Jakutavičė, laikinoji VMU valdybos pirmininkė Ina Bikuvienė, aplinkinių VMU padalinių profesinių sąjungų pirmininkai Asta Čepienė, Ramūnas Narbutas, Arvydas Lekavičius. Į susirinkusius kreipėsi LMPF pirmininkė Inga Ruginienė, kuri pabrėžė, kaip svarbu elgtis gamtoje atsakingai ir tvarkingai. Deja, dar pasitaiko visokių miško lankytojų, po kurių apsilankymo miškininkams tenka rinkti jų paliktas šiukšles, nors tai nėra miškininkų tiesioginė pareiga. Palengvinti miškininkų dalią ir yra inicijuota ši akcija.  Tikslas –  kad visi aktyviai miške leidžiantys laisvalaikį, padėtų miškininkams ir jį tvarkyti. Kadangi tokie fizinės veiklos aktyvistai gamtoje būna nuolat, tai ir švarinimasis  vyktų nuolatos, be terminų ar datų. I. Ruginienė pakvietė nuotraukas apie šios akcijos palaikymą talpinti „Facebook“, savo pavyzdžiu užkrečiant prie švarinimosi iniciatyvos jungtis ir kitus.

Renginio vedėjas, šios akcijos koordinatorius Tomas Jakutavičius informavo, kad šitokios akcijos iniciatyva kilo Švedijoje prieš porą metų. Jos esmė – visi bėgiojantys, užsiimantys šiaurietišku ėjimu, vedžiojantys šunis ar kitaip leidžiantys aktyvų laisvalaikį gamtoje su savimi turi ir maišelį šiukšlėms, į kurį surenkamos pakeliui pamatytos šiukšlės. Tomas pabrėžė, kad nustatyta, jog pakeliui surenkant šiukšles net ir kalorijų sudeginama daugiau, o tai yra aktualu daugeliui sportuojančių bei pakvietė norinčius tokią veiklą išbandyti čia pat.

Išsidalinę šiukšlių  maišelius, gausus būrys renginio dalyvių pasileido miško takeliais. Po kiek laiko grįžę į renginio vietą, visi parsinešė juos ne tuščius. Reiškia, yra ką veikti net iš pažiūros ir gana tvarkingai atrodančiame miške.

Atsikvėpimui akcijos starto renginio dalyviai buvo vaišinami kareiviška koše, arbata, obuoliais. Teisingai atsakę į renginio organizatorių parengtos viktorinos apie mišką klausimus, buvo apdovanoti dovanėlėmis. Kadangi šeštadienis buvo Atvelykio išvakarės, renginyje dalyvavę vaikai išbandė ir margučių ridenimo malonumus.

Renginio dalyviai pasirašė po kreipimusi į visus aktyviai gamtoje leidžiančius laiką gyventojus, ragindami juos prisijungti prie šios iniciatyvos.

Taigi akcija „Bėgu švariame miške“ startavo. Akcijos iniciatoriai tikisi, kad gera iniciatyva plėsis, vis daugiau žmonių prisijungs prie jos, o jos rezultatais džiaugsis visi.

LMPF informacija