LMPF | Apie girininkų atstovų susitikimą su VMU direktoriumi
16375
post-template-default,single,single-post,postid-16375,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Apie girininkų atstovų susitikimą su VMU direktoriumi

Apie girininkų atstovų susitikimą su VMU direktoriumi

Girininkų bendrijos prezidiumas š. m. balandžio 4 d. susitiko su VĮ Valstybinių miškų urėdijos direktoriumi M. Pulkauninku. Pokalbyje dalyvavo ir direktoriaus pavaduotojas V. Vaičiūnas.

Pokalbis buvo konstruktyvus ir dalykiškas. Paminėjau, kad atstovaujame visus girininkus ir esame pasirengę bendradarbiauti. Išsakėme savo lūkesčius ir nerimą, kuris vis dar tvyro padaliniuose, laukiant optimizavimo procesų.

Buvome patikinti, kad dabartinių regioninių padalinių būsimas jungimas palies tik tuos specialistus, į kurių pareigybę, po sujungimo, gali pretenduoti keli darbuotojai. Girininkijų darbuotojai bus automatiškai pervedami į naująjį regioninį padalinį. Girininkijų jungimo, stambinimo ar kt. pertvarkymo nebus.

Kolegos girininkai išreiškė nuostatą, kad girininkijos plotas ir vienam  joje dirbančiam specialistui priskiriamas plotas galėtų kisti (nedideliame intervale), nes  skiriasi tame pačiame plote atliekamų darbų apimtys ir vykdomų funkcijų specifikos. Konkretų dydį apspręstų aktualizuotų rodiklių sistema ar  darbo krūvių nustatymo kriterijai. Norėtųsi, kad nebūtų apsiribota vien administruojamu plotu (vienam specialistui 1000 ha). Buvome patikinti, kad turėsime galimybę dalyvauti kriterijų nustatymo procese.

Direktorius paminėjo, kad sprendžiamos bendros darbo užmokesčio sistemos taikymo ir didinimo galimybės, peržiūrima tarnybinių automobilių skyrimo tvarka.

Buvome patikinti, kad apie vasaros vidurį gausime naujas tarnybines uniformas. Ateityje planuojama išduoti visiems darbuotojams darbinę aprangą su įmonės logotipais.

Administracija ir direktorius laukia mūsų pasiūlymų įvairiausiais klausimais. Sutarta, kad abipusiai naudingus susitikimus rengsime ir ateityje.

 

Raimondas Juzikis

Girininkų bendrijos pirmininkas