LMPF | Verslo idėją padiktavo naujasis darbo kodeksas
16202
post-template-default,single,single-post,postid-16202,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verslo idėją padiktavo naujasis darbo kodeksas

Verslo idėją padiktavo naujasis darbo kodeksas

Naujas Darbo kodeksas (DK) paskatino kurtis naujas internetines platformas, darbuotojams teikiančias teisines konsultacijas darbo santykių klausimais.

Viena naujokių – „Atleido.lt“ – siūlo darbuotojams teisines konsultacijas už gana patrauklią kainą, visgi tradiciniu būdu dirbantys teisininkai mini ir tam tikrų rizikų, su kuriomis gali susidurti e. konsultacijomis susigundę klientai.

„Asmenys, susidūrę su bet kokia teisine problema darbe, dažnai ieško pagalbos internete, teiraujasi Darbo inspekcijos ar kreipiasi į pažįstamus, nes bijo, kad kreipimasis į advokatus jiems labai daug kainuos. „Atleido.lt“ suteikia galimybę kreiptis tiesiogiai į specialistus – advokatus arba advokato padėjėjus, kurie suteiks teisinę pagalbą, patars, kaip tam tikru atveju elgtis, pasiūlys tolesnę teisinę pagalbą tiek darbo ginčų komisijoje, tiek atstovaujant klientui teisme“, – dėsto Vaida Stankutė, „Atleido.lt“ valdančios mažosios bendrijos „Atleido“ direktorė.

Pasak jos, elektroninis būdas kreiptis teisinės pagalbos yra paprastesnis ir greitesnis nei kreipiantis tiesiogiai į teisininką. Kreipiantis per „Atleido.lt“ sistemą, tereikia trumpai aprašyti problemą ir pridėti susijusius dokumentus. Atsakymą ir teisinę konsultaciją, kuri apims situacijos aprašymą, galimybių imtis tolesnių veiksmų įvertinimą ir terminų nustatymą, žadama pateikti per 2–5 darbo dienas.

Jei konsultantas nustatytų, kad tikslinga pateikti ginčą darbo ginčų komisijai, jis parengtų prašymą komisijai ir atsiųstų besikreipiančiam pagalbos asmeniui.