LMPF | K. Navicko samprotavimai facebook-e
16120
post-template-default,single,single-post,postid-16120,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

K. Navicko samprotavimai facebook-e

K. Navicko samprotavimai facebook-e

Navicko samprotavimai facebook-e apie miškų pertvarką:

Šiek tiek įspūdžių ir informacijos apie miškų pertvarką. Prieš savaitę įvykęs miškininkų suvažiavimas pabaigė rezoliucija: -arba priimate miškininkų pasiūlymą – 30 urėdijų su juridiniu asmens statusu (formaliai tai skamba pradėti derybas iki kovo 8d.) arba streikas. Kaip žinia savaitė pasibaigė LRV pasitarime pritarus vienos įmonės steigimui.
Kodėl viena? Nes taip galima racionaliai paskirstyti darbus pagal regionus, atsižvelgiant į nedarbą ir gamtinį jautrumą, ten kur geriau nenaudoti galingos technikos, geriau pasitelkti žmonių darbą, to esama valdymo struktūra neleidžia, nes kiekviena iš 42 urėdijų kovoja dėl išlikimo.
Buvo išklausyta daug nuogąstavimų, priimti saugikliai, kurie gali dar griežtėti, jei pertvarkos priešininkai reikalaus. Kas padaryta: įstatymo projekte prekybos mediena taisykles tvirtins Vyriausybė, ne Aplinkos ministras kaip yra dabar. Centralizuotos prekybos sistema remsis Baltpool pagrindu, kurią įvedus paaiškėjo, kad atsirado prielaidos dalyvauti daugiau rinkos dalyvių, į prekybą įsitraukė privatūs pirkėjai, kuriems įstatymas tokios prievolės nenustato.
Dėl mažos apimties rangos pirkimų, tokie galėtų išlikti, bet skaidrinti sistemą reikia, automatiškai pratęsiamos sutartys, nebūtinai gėris.
Dėl atleidžiamų darbuotojų, tik maža dalis praras darbą pirmais pertvarkos metais, nes TIK 4 urèdijose yra skaitmenizuota medienos apskaitos sistema, kitose, girininkai su lapeliais bėgioja pas buhalterius, kurie duomenis suvedinėja ir tai 21 amžiuje!
Urėdijos bus jungiamos, o tai reiškia nebus atleidimų lapelių, o padalinių vadovai bus atrenkami konkurso būdu ir nemokamai😀
Seimui pritarus, pertvarka prasidėtų 2018 sausio 1 d., iki to, laikas galutiniams saugikliams ir struktūrai sudėlioti, taip pat nuspręsti kokio apskaitos sistema bus naudojama, kad būtų mažiau sąnaudų taip pat pasirengti IT ūkio centralizavimui… jungimas užtruks visus 2018 m., jei nebus sąmoningų vilkinimų, o tai jau prasidėjo.
Per visą šios temos diskusiją nustebino vienas dalykas – niekas negina ir negynė gyvosios gamtos interesų, niekas nekalbėjo kaip bus su plynais kirtimais, kas prižiūrės kertines miško buveines, ar N2k teritorijas, priešingai iš miškininkų buvo sulaukta priekaištų, kas saugomų teritorijų turime per daug.