LMPF | APTARTAS DARBO LAIKO REŽIMŲ NUSTATYMO PROJEKTAS
18265
post-template-default,single,single-post,postid-18265,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

APTARTAS DARBO LAIKO REŽIMŲ NUSTATYMO PROJEKTAS

APTARTAS DARBO LAIKO REŽIMŲ NUSTATYMO PROJEKTAS

Rugpjūčio 16 d. VMU profesinių sąjungų jungtinei atstovybei Personalo skyriaus vadovė Izolda Baltutė pristatė Darbo ir poilsio laiko, darbo laiko režimų apskaitos tvarkos aprašo bei VMU direktoriaus įsakymo, kuriuo nustatomi darbo laiko režimai atitinkamoms pareigybėms, projektus.  Suminė darbo laiko apskaita numatoma taikyti medkirčių, medvežių ir medienvežių operatoriams, priešgaisrinės saugos darbuotojams, sargams ir kūrikams. Pagal individualų darbo laiko režimą siūloma dirbti medžioklės plotų prižiūrėtojams, medienos meistrams ir taksatoriams, o pagal lankstų darbo laiko režimą – padalinių miško apsaugos specialistams ir valytojams. JA daugiausia klausimų kilo dėl darbo laiko apskaitos dirbant pagal individualų darbo laiko režimą ir pagal lankstų darbo grafiką. Jos atstovai mano, kad nerealu savaitei  į priekį numatyti ir pasitvirtinti darbo laiko grafikus bei jų laikytis medienos meistrams. Taip pat akcentuota, kad dirbant pagal lankstų darbo režimą miško apsaugos specialistams, kyla pavojus, kad jie bus priversti dirbti nedarbo dienomis, apskaitant jas kaip paprastą darbo laiką, pasirinktą individualiai. I. Baltutė patikino, kad darbas išeiginėmis dienomis bus tikrai apmokamas padidintu tarifu, be to, šie specialistai galės apsispręsti, ar keisti darbo sutartį pereinant prie individualaus darbo laiko režimo ar pasilikti prie įprastos darbo laiko apskaitos.

Susitikime  Personalo skyriaus vadovė buvo informuota, kad, pirmą mėnesį po naujų įkainių taikymo paskaičiavus atlyginimus operatoriams, matomas ryškus jų mažėjimas, dėl to kyla darbuotojų nepasitenkinimas. Personalo vadovei pateikti kai kurie tai patvirtinantys duomenys  bei atkreiptas dėmesys, kad, vadovaujantis DK ir  teisingai apskaitant bei apmokant už darbą naktį, atlyginimai mažėtų ne taip ženkliai.

LMPF informacija