LMPF | Sprendimas dėl minimalios algos nebesikeis: mažiausiai uždirbantieji į rankas kitąmet gaus apie 20 eurų daugiau
17878
post-template-default,single,single-post,postid-17878,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Sprendimas dėl minimalios algos nebesikeis: mažiausiai uždirbantieji į rankas kitąmet gaus apie 20 eurų daugiau

Sprendimas dėl minimalios algos nebesikeis: mažiausiai uždirbantieji į rankas kitąmet gaus apie 20 eurų daugiau

Trišalė taryba antradienį turėjo dar kartą aptarti minimaliosios mėnesinės algos (MMA) didinimo galimybes, tačiau socialinės apsaugos ir darbo ministrei atkreipus dėmesį, kad rodikliai nuosmukio nerodo ir biudžete numatytas MMA didinimas, buvo nutarta apsikeisti pozicijomis. Rekomendacijų Vyriausybei dėl MMA pakeitimų Trišalė taryba neteiks.

LRT.lt primena, kad Vyriausybė jau anskčiau buvo pritarusi MMA didinimui iki 642 eurų popieriuje, tačiau buvo suteikta išlyga – gavus Finansų ministerijos prognozes, rodančias, kad ekonominė padėtis gali blogėti, Trišalė taryba galėjo teikti rekomendaciją Vyriausybei sprendimą dėl MMA peržiūrėti dar kartą.

Trišalės tarybos posėdyje dalyvavusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, paklausta apie galimą MMA didinimą, pabrėžė galinti pasidalinti tik savo nuomone, tačiau teigė besilaikanti pozicijos, kad derėtų laikytis ankstesnio susitarimo – MMA didinti iki 642 eurų.

Daugiau: https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/1299607/sprendimas-del-minimalios-algos-nebesikeis-maziausiai-uzdirbantieji-i-rankas-kitamet-gaus-apie-20-euru-daugiau?fbclid=IwAR3o0eBvPY1CstmqdAegBQf4wCmAwFLtWp8qitkVduNEUzS6Z5kaj8oU6es