LMPF | Medienos sektorius vienu metu išgyvena dvi krizes
17510
post-template-default,single,single-post,postid-17510,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Medienos sektorius vienu metu išgyvena dvi krizes

Medienos sektorius vienu metu išgyvena dvi krizes

Nespėjus įveikti Europos ir Lietuvos medienos sektorių krečiančios viršūninio žievėgraužio krizės, dėl kurios smarkiai krito medienos supirkimo kaina ir šio sektoriaus įmonių pajamos, privatų ir valstybinį medienos sektorių užklupo nauja nelaimė.

Dėl koronaviruso pandemijos ir paskelbto karantino beveik sustojo medienos produktų gamyba. Iškilo pavojus, kad pajamų negaunančios privačios įmonės nebesupirks suruoštos valstybinės medienos, dėl to valstybė gaus mažiau pajamų.

VĮ Valstybinių miškų urėdija (VMU) direktorius Valdas Kaubrė kol kas nedrįsta prognozuoti, kaip dvi krizės vienu metu atsilieps įmonės veiklai.

„Kaip ir visos medienos sektoriaus įmonės bei kitas verslas, mes ne išimtis ir susiduriame su didžiuliais iššūkiais. Jau prieš tai kilusi įtampa medienos sektoriuje ir net 40 proc. kritusios kainos turėjo įtakos įmonės rezultatams. Dabar jaučiame dar didesnį medienos pirkimų lėtėjimą, gauname signalų iš medienos pirkėjų, kad norima stabdyti sutarčių vykdymą“, – Alfa.lt sakė V. Kaubrė.

Daugiau: https://www.alfa.lt/straipsnis/50416326/medienos-sektorius-vienu-metu-isgyvena-dvi-krizes