LMPF | Algimantas Salamakinas: visos šitos reformos – ėjimas semti vandens su šakėmis
16791
post-template-default,single,single-post,postid-16791,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Algimantas Salamakinas: visos šitos reformos – ėjimas semti vandens su šakėmis

Algimantas Salamakinas: visos šitos reformos – ėjimas semti vandens su šakėmis

Algimantas Salamakinas: visos šitos reformos – ėjimas semti vandens su šakėmis

Kiekvienas žmogus yra neatsiejamas nuo gamtos.  Vieni mažiau,kiti daugiau gamtą mylime, bet svarbiausia – visi turime suprasti, kad gamtayra ir mūsų pradžia, ir pabaiga, ir alfa, ir omega. Žemės rutulys taip sukurtas, kad pirmiausiai atsirado gamta, o tik po to – visa kita. Tad gamta yra mums tas penas, tas šaltinis,kurio dėka mes laikomės Žemėje.

Nuolat širdį skauda dėl gamtos, dėl miško, dėl žmonių. Dar praėjusios Seimo kadencijos pabaigoje, prieš pradedant valstybinių miškų valdymo reformą, buvo sudaryta darbo grupė, kurioje dirbo Generalinės miškų urėdijos atstovai, miškininkai – jie siūlė logišką nuosaikią reformą. Buvo siūloma smulkesnes urėdijas sujungti,kad jų liktų apie 30 ar 32, prie Generalinės miškų urėdijos įsteigti tarybą. Šis sumanymas buvo normalus, o tobulinti visada yra ką. Tokia reforma būtų buvusi logiška. Todėl su projektu, kad apskritai reikia panaikinti urėdijas ir įsteigti vieną monopoliją, aš niekada nesutikau ir nesutiksiu.

Nuo 2018-ųjų sausio jau bus metai, kai vyksta valstybinių miškų valdymo reforma. Be abejonės, man įdomu pačiam, kaip ji vyksta, nes aš buvau kategoriškai prieš tokią reformą. Reforma šio proceso nepavadinčiau. Kas yra miškų reforma? Reforma daroma tada, kai ją vykdo specialistai, turintys patirties miškininkai, o ne žmonės, nieko bendro neturintys su mišku, kai norima iš bloga padaryti gera, iš gera – labai gera. Dabar pagalvokime: ką mes čia darėme?

Daugiau: http://miskininkas.eu/algimantas-salamakinas-visos-sitos-reformos-ejimas-semti-vandens-susakemis/