LMPF | Romas Lazutka išeina iš ministro patarėjų
16205
post-template-default,single,single-post,postid-16205,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Romas Lazutka išeina iš ministro patarėjų

Romas Lazutka išeina iš ministro patarėjų

Ekonomistas Romas Lazutka pasitraukia iš socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio patarėjo socialinio draudimo ir pensijų klausimais pareigų.

Apie tai trečiadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

 Pranešime nurodoma, kad p. Lazutka darbą patarėjo pareigose baigs ketvirtadienį, sausio 25 d. Ministerijoje šis Vilniaus universiteto profesorius dirbo metus – nuo 2017-ųjų sausio 6 d.

Pats p. Lazutka tikina norįs būti nepriklausomas socialinės politikos stebėtojas. „Patirtis valstybės valdymo srityje man buvo labai vertinga, bendradarbiavimu su ministru esu patenkintas – kartu pasiekėme stiprių ir konkrečių rezultatų. Tačiau esu tikras, kad būsiu labiau naudingas stebėdamas socialinę politiką šiek tiek iš šalies – kritinis požiūris ir mano vieši komentarai sprendimų priėmėjams, tikiu, ir toliau leis į svarbiausias socialinės ir ekonominės raidos kryžkeles pažiūrėti iš visų pusių“, – pranešime spaudai cituojamas jis.

Pats p. Lazutka VŽ teigė nenorįs nieko pridurti prie to, kas oficialiai išplatinta. „Viskas buvo gerai, jokių didesnių nesutarimų nebūta. Buvo konstruktyvus darbas, konstruktyvios diskusijos. Tiesiog, gal per daug tų darbų dabar buvo, todėl ir grįžtu stebėti socialinę politiką iš šalies, teikti savo nepriklausomus pasiūlymus ministrui ir Vyriausybei“, – VŽ sakė paskutinę dieną SADM vadovo patarėju dirbantis p. Lazutka.

Kita vertus, jis užsiminė, kad yra pasiruošęs išsamiau pakomentuoti sprendimus socialinėje politikos srityje, kai artimiausiu metu Vyriausybė turėtų spręsti, kaip vykdyti pensijų sistemos reformą.