LMPF | Darbdavių patirtis: nesąmonė, kad neįmanoma rasti darbuotojų
18862
post-template-default,single,single-post,postid-18862,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Darbdavių patirtis: nesąmonė, kad neįmanoma rasti darbuotojų

Darbdavių patirtis: nesąmonė, kad neįmanoma rasti darbuotojų

Darbo paieškos portalai pilni skelbimų, darbuotojų atrankos įmonės užverstos užsakymais, nes specialistų reikia, o pasiūla nedidelė. Tačiau kai kurios įmonės sako su šia problema nesusiduriančios: darbuotojų, kai ieško, randa, o jų kaita maža.

Prognozės, kad prasidėjus sunkmečiui darbdaviai, kaip ir per praėjusią krizę, ims negailestingai dalinti atleidimo lapelius, nepasitvirtino. Daugelis vadovų supranta, kad atėjus sunkiems laikams verčiau visiems kartu susiveržti diržus nei atleisti dalį žmonių – paskui juos susigrąžinti sudėtinga. Taigi darbo rinka laisvų specialistų bangos nesulaukė.

Dalis žmonių labiau ėmė branginti darbo vietą ir dėl nesmarkiai didesnio atlyginimo pas konkurentą jau nebebėga. Be to, išaugo reikalavimai darbdaviui.

„Pastebėjome, kad kandidatams ypač svarbu, ar įmonė suteikia galimybę dirbti nuotoliu. Per pandemiją daugelis išmoko dirbti iš namų, todėl tikisi, kad ir toliau tokia galimybe bent retsykiais galės naudotis. Todėl toms įmonėms, kurios nepraktikuoja hibridinio darbo, darbuotojų susirasti dar sunkiau“, – nurodo Valdas Grudė, konsultacijų ir personalo paieškos UAB „Primum Esse“ bendraturtis.

Tačiau yra bendrovių, kurios nuotolinio darbo negali taikyti dėl veiklos specifikos, bet darbuotojų visada randa. Tiksliau, jų tenka ieškoti retai, nebent verslas plečiasi ir kuriama daugiau darbo vietų: esami darbuotojai lojalūs. Dažniausiai tokios įmonės yra palyginti smulkios, nors smulkiesiems darbdaviams konkuruoti su didelėmis bendrovėmis yra sunku.

„Vadinasi, šie verslininkai turi stebuklingą receptą, jei sugeba ne tik pritraukti darbuotojų, bet ir juos išlaikyti. Sakyčiau, jie išimtis iš taisyklės, bet reikia tik pasidžiaugti, kad tokių įmonių yra“, – sako V. Grudė.

<…Viena galimybių pelnyti darbuotojų lojalumą – juos užsiauginti patiems. Tokia praktika dalijasi Martynas Janėnas, UAB „Medžio bitės“ įkūrėjas. Kauno įmonė mediena prekiauja iš sandėlių, tiksliau, terminalų. Šį modelį ji nusižiūrėjo Skandinavijos šalyse: sandėliai medienai būtini, o kad nereikėtų investuoti į parduotuves ir kad logistikos grandinė būtų trumpesnė, sandėliuose ir prekiaujama.

Pirmasis terminalas atidarytas Kauno r., paskui prekybininkai išsiplėtė į Vilnių, Šiaulius. Verslininkas sako, kad darbuotojų pavyko rasti visuose miestuose.

„Daugelis kalba, kad darbuotojų trūksta. Mes jų radome palyginti nesunkiai. Žinoma, buvo pora atvejų, kai žmogus neužsibuvo, matyt, nesutapo vertybės ar dar kas nors. Bet dauguma, kurie pradeda dirbti, lieka ilgam. Svarbu, kad žmonės darbe jaustųsi gerai, saugiai. O jei aura gera, jie kitur ir nesidairo“, – pasakoja kaunietis.

Kitas pasiteisinęs dalykas – priimti jaunus specialistus, neturinčius daug patirties.

„Mes tokius žmones priimame, apmokome, ir jie dažniausiai pasilieka“, – sako M. Janėnas….>

Plačiau: https://www.vz.lt/smulkusis-verslas/2023/01/26/darbdaviu-patirtis-nesamone-kad-neimanoma-rasti-darbuotoju#ixzz7rTtQXWXi