LMPF | Trišalėje taryboje – apie streikų ribojimus
18709
post-template-default,single,single-post,postid-18709,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Trišalėje taryboje – apie streikų ribojimus

Trišalėje taryboje – apie streikų ribojimus

Rugpjūčio 30 d. įvykusiame Lietuvos trišalės tarybos posėdyje svarstytas klausimas dėl streikų nepaprastosios padėties metu – šiuo metu jie yra draudžiami, tačiau kai kurie politikai siūlo ne drausti, bet riboti streikus, o Vyriausybė – leisti Seimui arba prezidentui kaskart priimti sprendimą.

Darbo kodekse nustatytas draudimas streikuoti stichinės nelaimės zonose, regionuose, kur paskelbta mobilizacija, karo, nepaprastoji padėtis. Seime svarstomu Darbo kodekso projektu streikus siūloma ne drausti, bet riboti, jeigu jie galėtų turėti įtakos toms aplinkybėms.

Vyriausybė siūlo, kad nepaprastosios padėties metu Seimas arba prezidentas kiekvieną kartą nuspręstų dėl streiko ribojimo. Tuo metu darbdaviai nepritarė jokiems pakeitimams ir siūlė palikti taip, kaip yra, o profsąjungos nesutiko nei su Vyriausybės, nei su Seimo narių siūlymu ir teigė, jog turi būti leidžiama streikuoti visais atvejais.

Darbdavių bei profsąjungų atstovai Trišalėje taryboje antradienį nutarė pabandyti per savaitę rasti kompromisą, o jo neradus, Vyriausybei bus teikiamos skirtingos nuomonės.
Kitas klausimas dėl kurio sutarė visi – valstybės tarnybos pertvarka kuo skubiau turi būti svarstoma dvišalėje komisijoje prie LR Trišalės tarybos.

Neeilinis Trišalės tarybos posėdis, kuriame bus svarstomas minimalios mėnesio algos nustatymo klausimas, numatytas rugsėjo 13 d.

Visas Lietuvos trišalės tarybos posėdis – videoįraše.

LPSK informacija