LMPF | Sėkmingai metus užbaigusi Valstybinių miškų urėdija toliau investuoja į tvarų ūkininkavimą
18632
post-template-default,single,single-post,postid-18632,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Sėkmingai metus užbaigusi Valstybinių miškų urėdija toliau investuoja į tvarų ūkininkavimą

Sėkmingai metus užbaigusi Valstybinių miškų urėdija toliau investuoja į tvarų ūkininkavimą

Valstybinių miškų urėdija (VMU), praėjusiais metais fiksavusi rekordiškai gerus finansinius rezultatus, sėkmingą veiklos trajektoriją brėžia ir šiems metams. Pasak Valdo Kaubrės, VMU generalinio direktoriaus, tokio optimizmo pagrindas – tvirtas: ne tik palanki situacija rinkoje, bet ir laiku atliktos bei jau rezultatus nešančios reformos. „2022-aisiais vėl numatome gan įspūdingą pajamų augimą, manau, kad yra visos prielaidos šiai prognozei išsipildyti“, – sako V. Kaubrė.

Valstybinių miškų urėdija 2021 m. fiksavo didžiausias uždirbtas įmonės pajamas ir pelną nuo urėdijų reformos pradžios. Pajamos praėjusiais metais siekė 206 mln. eurų (39,1 proc. daugiau nei 2020 m.), o koreguoto pelno, atsižvelgiant į valstybės įmonės veiklos specifiką, rodiklis pernai augo iki 75,9 mln. eurų. Prognozuojama, kad 2022 m. įmonė uždirbs dar daugiau pajamų – 238 mln. eurų, ikimokestinis pelnas turėtų siekti  46 mln. eurų, o koreguota EBITDA – 107 mln. eurų.

Įmonė teigia, kad 2021 m. rezultatus lėmė tiek palanki padėtis rinkoje, tiek nuoseklus darbas efektyvinant veiklos procesus bei racionaliai naudojant resursus.

Daugiau: https://www.vz.lt/pramone/2022/05/16/sekmingai-metus-uzbaigusi-valstybiniu-misku-uredija-toliau-investuoja-i-tvaru-ukininkavima