LMPF | „Lietuvos geležinkelių“ grupė šiemet atleis iki 300 darbuotojų
18516
post-template-default,single,single-post,postid-18516,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

„Lietuvos geležinkelių“ grupė šiemet atleis iki 300 darbuotojų

„Lietuvos geležinkelių“ grupė šiemet atleis iki 300 darbuotojų

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės bendrovės, kartu sudėjus, iki šių metų pabaigos planuoja atleisti iki 300 įvairių sričių specialistų.

Kaip teigia bendrovė, daliai jų bus ieškoma galimybių pasiūlyti laisvas darbo vietas kitose LTG įmonėse.

VŽ paklausus, kokia šių atleidimų priežastis ir ar tai susiję su krovinių praradimais dėl baltarusiškų trąšų tranzito sustabdymo bei Minsko sprendimo uždrausti kai kurių krovinių tranzitui geležinkeliais iš Lietuvos, Laura Gabrilavičiūtė, „Lietuvos geležinkelių“ viešųjų ryšių vadovė, nedetalizavo.

„Atsižvelgiant į dabartinę situaciją, kurioje yra įmonių grupė, bei į ateities prognozes“, – sprendimo priežastį nurodė L. Gabrilavičiūtė.

Bendrovė nurodo, kad šis sudėtingas sprendimas planuojamas po to, kai bus įvertintos visos įmanomos alternatyvos. Konkretūs sprendimai bus priimti aptarus juos su darbuotojų atstovais.

„Grupės įmonės atvirai ir nuolat dalijasi naujausia informacija su darbuotojais, apžvelgia tiek esamą situaciją, tiek ir ateities planus. Su darbuotojais jau pasidalijome ir informacija apie laukiančius pokyčius – užtikriname, kad jiems bus suteikta visa reikalinga pagalba ir palaikymas“, – sako Irena Jankutė-Balkūnė, LTG personalo direktorė.

Daugiau: https://www.vz.lt/transportas-logistika/2022/02/04/lietuvos-gelezinkeliu-grupe-siemet-atleis-iki-300-darbuotoju