LMPF | Kada labiausiai apsimokės atostogauti 2022 m. – pasirinkę vasarį gali netekti dalies pajamų
18458
post-template-default,single,single-post,postid-18458,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kada labiausiai apsimokės atostogauti 2022 m. – pasirinkę vasarį gali netekti dalies pajamų

Kada labiausiai apsimokės atostogauti 2022 m. – pasirinkę vasarį gali netekti dalies pajamų

Dar nesuplanavę kitų metų atostogų poilsio dienas turėtų rinktis apdairiai. Netinkamai pasirinkus mėnesį galima prarasti net keliasdešimt eurų.

Lietuvoje dirbančiam asmeniui per kasmetines apmokamas atostogas mokamas ne darbo užmokestis, bet atostoginiai.

Dėl jų apskaičiavimo tvarkos atostoginių dydis ir darbo užmokestis retai kada sutampa. Žmogui išmokama atostoginių suma gali būti mažesnė arba didesnė negu jo realus mėnesinis darbo užmokestis, todėl pasirinkus tinkamą mėnesį atostogoms galima išlošti net keliasdešimt eurų arba daugiau, o pasirinkus netinkamą – patirti nuostolių.

Laikotarpis, iš kurio skaičiuojami atostoginiai, yra 3 paskutiniai kalendoriniai mėnesiai, einantys prieš atostogas. Pavyzdžiui, jei atostogauti eisite jau šių metų sausį, atostoginiai bus skaičiuojami atsižvelgiant į vidutinį dienos darbo užmokestį 2021 m. spalį, lapkritį ir gruodį.

adangi įprastai atostogaujame trumpiau nei mėnesį, norint apskaičiuoti, kokio dydžio atostoginius gausime už vieną atostogų dieną, mėnesinį darbo užmokestį reikia paversti į dieninį. O jis kinta, priklausomai nuo to, kiek darbo dienų yra per mėnesį.

Daugiau: lrt.lt/naujienos/verslas/4/1572187/kada-labiausiai-apsimokes-atostogauti-2022-m-pasirinke-vasari-gali-netekti-dalies-pajamu?fbclid=IwAR2vdkZXxgG7AMQqR2-d6gBvzLwaZWhlvE7jSLeQ3Irc9ojYVYPjXpGIYNw