LMPF | Valstybės valdomą bendrovę darbuotojai palieka dešimtimis
18335
post-template-default,single,single-post,postid-18335,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Valstybės valdomą bendrovę darbuotojai palieka dešimtimis

Valstybės valdomą bendrovę darbuotojai palieka dešimtimis

Niūrios nuotaikos įsiskverbė į valstybės valdomą bendrovę „Kelių priežiūra“. Šiemet ją paliko kone 70 darbuotojų, ir vien dėl to, kad darbų nuolat gausėja, o algos, užuot kilusios, gerokai susitraukė.

<…..Masiškai palieka įmonę

Pernai „Kelių priežiūros“ įmonėje algos buvo pakilusios apie 10–12 proc., bet šiemet to nebeliko. Tikėtina, įtaką tam padarė sumažėjusi rangos darbų pasiūla. Mat kelininkų uždarbis susideda iš dviejų dalių – pastoviosios ir kintančios. Pastaroji priklauso nuo papildomų darbų skaičiaus.

„Pernai kelininkai daugiau užsidirbdavo atlikdami rangos darbus, pavyzdžiui, įrengdami saugos saleles, lopydami gatves, o šiemet tokių darbų nėra daug. Bendrovė, atsižvelgusi ir į profsąjungos prašymą pakelti atlyginimus, tai padarė iš kintamosios uždarbio dalies į pagrindinę perkeldama 15 proc. lėšų. Norint tai atlikti reikėjo perrašyti darbo sutartis. Matydami, kad finansinė situacija vis tiek yra prasta, 66 žmonės atsisakė pratęsti jas – išėjo iš darbo gavę įstatyme numatytas išmokas“, – kalbėjo R.Ramanauskas.>…..

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/auto/rinka/2021/10/05/news/valstybes-valdoma-bendrove-darbuotojai-palieka-desimtimis-o-pasitraukimo-priezastis-dazniausiai-ta-pati-20965506