LMPF | Ruginienės kritika valdžiai: darbuotojai išgyvena sunkų laikotarpį, nes ribojimai – neproporcingi
18294
post-template-default,single,single-post,postid-18294,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ruginienės kritika valdžiai: darbuotojai išgyvena sunkų laikotarpį, nes ribojimai – neproporcingi

Ruginienės kritika valdžiai: darbuotojai išgyvena sunkų laikotarpį, nes ribojimai – neproporcingi

Nuo pirmadienio, rugsėjo 13 d., įsigalios nauji saugumo nuo COVID-19 reikalavimai: įmonės iš klientų privalės prašyti galimybių paso, darbuotojai, neturintys imuniteto, turės periodiškai atlikti testus. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė sakė, kad pasikeitusi tvarka gali skaudžiai atsiliepti verslui ir darbuotojams.

Šeštadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos posėdyje I. Ruginienė atsakė, kad valdančiųjų priimtuose sprendimuose pasigenda aiškumo ir proporcingumo. Jos teigimu, darbuotojams turėtų būti užtikrinama laisvė nuspręsti, ar jie nori skiepytis ir siūloma daugiau alternatyvų, jei nusprendžia nesivakcinuoti arba negali to padaryti dėl sveikatos priežasčių.

I. Ruginienė siūlė opozicinei LSDP frakcijai papildyti savo Seimo sesijai numatytą darbotvarkę klausimais, kurie būtų aktualūs Lietuvos darbuotojams. Dirbantys Lietuvos gyventojai šiuo metu susiduria su sunkumais, kylančiais dėl pandemijos valdymo. Valdančioji dauguma priima naujus reikalavimus darbuotojams, tačiau nesuteikia aiškumo, sakė I. Ruginienė.

Visą straipsnį galite rasti https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/ruginienes-kritika-valdziai-darbuotojai-isgyvena-sunku-laikotarpi-nes-ribojimai-neproporcingi-n1113985