LMPF | Trišalei Tarybai pirmininkaus Dalia Jakutavičė
18024
post-template-default,single,single-post,postid-18024,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Trišalei Tarybai pirmininkaus Dalia Jakutavičė

Trišalei Tarybai pirmininkaus Dalia Jakutavičė

Apie RRF planą iš “paukščio skrydžio”

Kovo 9 d. įvyko Lietuvos trišalės tarybos posėdis. Jame pristatytas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtas Darbo kodekso 108, 109, 139, 213 straipsnių ir priedo pakeitimo įstatymo projektas (aiškinamasis raštas).

Paaiškėjus, jog tarybos nariams kyla daug klausimų, taip pat turima nemažai pastabų, LPSK pirmininkė Inga Ruginienė pasiūlė projektą perkelti į Darbo santykių komisiją prie Trišalės tarybos, kur darbdavių ir profesinių sąjungų ekspertais galės detaliau išnagrinėti projektą ir pateikti pastabas ir pasiūlymus. Tuomet projektas dar kartą grįžtų į Trišalę tarybą.

LPSK prašymu į darbotvarkę įtraukus klausimą dėl Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF), pranešimą padarė  finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė. Ji paneigė gandus, jog vyriausybė neva sąmoningai neteikia informacijos apie RRF planą. Taip pat ji paminėjo, jog ši priemonė – tik dar vienas šaltinis, iš kurio galima finansuoti vyriausybės planus. <……>

Pasibaigus darbdavių kadencijai pirmininkauti Trišalei tarybai, kitam pusmečiui pirmininke išrinkta Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos pirmininkė Dalia Jakutavičė.

Kitas Lietuvos trišalės tarybos posėdis numatytas balandžio 6 d.

Daugiau: https://www.lpsk.lt/2021/03/10/apie-rrf-plana-is-paukscio-skrydzio/