LMPF | Aplinkos ministras: korupcijos rizikos ministerijoje milžiniškos, prevencijai skiriame aukštą prioritetą
18009
post-template-default,single,single-post,postid-18009,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Aplinkos ministras: korupcijos rizikos ministerijoje milžiniškos, prevencijai skiriame aukštą prioritetą

Aplinkos ministras: korupcijos rizikos ministerijoje milžiniškos, prevencijai skiriame aukštą prioritetą

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas, savo iniciatyva susitikęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi Žydrūnu Bartkumi ir generaline prokurore Nida Grunskiene, aptarė Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų rizikingiausias korupcijos požiūriu sritis, prevencijos priemones ir viešojo intereso gynimo procesą ministerijos kuruojamose srityse.

„Ministerijoje korupcijos prevencija buvo priešpaskutinė funkcija nuo galo, vykdoma pasižymint varnelę dokumentų sistemoje. Nuo 2018 m. ministerija pradėjo tvarkytis, bet tiek neužtenka. Dabar gavome naudingų konkrečių patarimų, kaip padaryti viešojo aplinkos sektoriaus veiklą kuo skaidresnę, o toleranciją korupcijai – nulinę“, – sako aplinkos ministras.

Teisėsaugos institucijų vadovai teigiamai įvertino ministro iniciatyvą skaidrinti Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų veiklą ir pasiūlė konkrečių priemonių, kaip tai padaryti.

Simono Gentvilo teigimu, šalinant korupcijos rizikas, būtina sumažinti informacijos vakuumą, todėl Aplinkos ministerija įsipareigoja per dabartinės Vyriausybės kadenciją maksimaliai atverti veiklos duomenis. „Aplinkosaugos, statybų ir teritorijų planavimo srityse beveik negirdime atvejų apie galimą papirkinėjimą. Turime vos vieną precedentą, kai inspektorius pranešė apie siūlomą kyšį. Tai apgaulinga ir neraminanti tyla, nes visuomenė piešia kitokį paveikslą. Tikroji korupcijos prevencija prasideda tada, kai atsakingi pareigūnai ir tarnautojai pradeda skelbti apie jiems daromą neteisėtą įtaką, o visuomenė praneša apie piktnaudžiavimus“, –  įsitikinęs Simonas Gentvilas.

Daugiau: https://am.lrv.lt/lt/naujienos/aplinkos-ministras-korupcijos-rizikos-ministerijoje-milziniskos-prevencijai-skiriame-auksta-prioriteta