LMPF | Užmokestis už jaunuolynų ugdymo darbus tolokai nuo realios vertės
17990
post-template-default,single,single-post,postid-17990,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Užmokestis už jaunuolynų ugdymo darbus tolokai nuo realios vertės

Užmokestis už jaunuolynų ugdymo darbus tolokai nuo realios vertės

Gaunamas atlygis netenkina ir miško rangovų:

Dar 2018 m. miško darbų rangovai aukščiausiems valstybės vadovams įteikė rezoliuciją, kurioje prašė peržiūrėti miškininkystės darbų įkainius ir kitus aktualius dalykus. Deja,  situacija iki šiol nepasikeitė. Šiandien vienas iš didžiausių rangovų skaudulių – jaunuolynų ugdymo darbų įkainiai. Miškų tvarkytojai nusivylę – Valstybinių miškų urėdijos (VMU) konkursuose siūlomos kainos nė iš tolo neprimena realios darbų vertės, tačiau atsakingos institucijos nenori  klausytis rangovų skundų ir imtis veiksmų, kad padėtis keistųsi.

Miškų tvarkytojai: užmokestis neadekvatus

Kad miškas augtų ir teiktų maksimalią naudą, reikalinga ir žmogaus ranka. Natūralu, jog už kvalifikuoto specialisto darbą turi būti sąžiningai apmokama. Deja, VMU, skelbianti konkursus miško darbams atlikti, miškų tvarkytojų nuomone, ne visada supranta, kas yra sąžiningas užmokestis.

Daugiau: http://miskininkas.eu/uzmokestis-uz-jaunuolynu-ugdymo-darbus-tolokai-nuo-realios-vertes/