LMPF | S. Gentvilas: ‚‚Didelių revoliucijų miškų ūkyje nebus‘‘
17850
post-template-default,single,single-post,postid-17850,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

S. Gentvilas: ‚‚Didelių revoliucijų miškų ūkyje nebus‘‘

S. Gentvilas: ‚‚Didelių revoliucijų miškų ūkyje nebus‘‘

Lietuvos prezidentas antradienį žada paskelbti savo sprendimą dėl konkrečių kandidatų į ministrų postus. Kandidatas į aplinkos ministrus Simonas Gentvilas tinklalapiui  www.miskininkas.eu išvardijo darbus, kuriems  būtų skiriama daugiausiai dėmesio.

Jau kelinti metai netyla diskusijos dėl miškų kirtimų, tad nenuostabu, kad ir visuomenės apklausose tai įvardijama kaip viena iš didžiausių problemų. Nacionalinėje miškų ūkio sektoriaus plėtros 2012–2020 m. programoje numatyta, kad Lietuvos miškingumas 2020 m. turėtų siekti 34,2 proc. 2019 m. sausio 1 d. duomenimis, šalies miškingumas buvo 33,7 proc. Kokios valdymo politikos imtųsi Simonas Gentvilas, jei taptų  ministru, nes didžiausia bėda – veiksmų tęstinumo trūkumas. Iki šiol laimėjusieji rinkimus naujai ir savaip vis gelbėjo mišką.

Urėdijos veikla nesikeis

Pretendentas  į aplinkos ministrus S. Gentvilas sako, kad padidintas dėmesys miškų klausimams tęsiasi nuo praeitos kadencijos. „Man tapus mihttp://miskininkas.eu/s-gentvilas-dideliu-revoliuciju-misku-ukyje-nebus/nistru visi miškų klausimai būtų svarbūs, tačiau visuomenei noriu pažadėti, kad didelių revoliucijų nebus. Urėdijos veikla nesikeis: bus, kaip ir buvo – viena įmonė. Tik turi stipriai padidėti veiklos efektyvumas, aiškumas ir vidaus tvarkos. To nebuvo galima pasiekti, kol reorganizacija buvo daroma politiniu keliu, – dėsto  pašnekovas. – Dėl miškininkystės Lietuvoje dabar paradoksali situacija. Lietuva – viena iš nedaugelio Europos Sąjungos šalių, kurioje miškingumas auga, o iškertama 60-70 procentų prieaugio. Visi plynaisiais kirtimais iškertami plotai atkuriami per trejus metus – atsodinami arba atželia savaime tinkamomis medžių rūšimis. Ūkininkaujama tvariai.

Daugiau: http://miskininkas.eu/s-gentvilas-dideliu-revoliuciju-misku-ukyje-nebus/