LMPF | Vyriausybė siekia MMA kėlimo klausimą nukelti po rinkimų (kviečiamas neeilinis LPSK valdybos posėdis)
17775
post-template-default,single,single-post,postid-17775,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Vyriausybė siekia MMA kėlimo klausimą nukelti po rinkimų (kviečiamas neeilinis LPSK valdybos posėdis)

Vyriausybė siekia MMA kėlimo klausimą nukelti po rinkimų (kviečiamas neeilinis LPSK valdybos posėdis)

Rugsėjo 30 d. įvyko neeilinis Lietuvos trišalės tarybos posėdis dėl minimalios mėnesio algos (MMA) nustatymo 2021 m.

Pirmą kartą tarybai pirmininkaujanti Investuotojų forumo vadovė Rūta Skyrienė pasiūlė šiuo klausimu suformuluoti išvadą, – visos pusės pateiktų savo argumentus, kodėl siūlo vieną ar kitą variantą, užuot fiksavus, kad vėl nesutariama.

LPSK pirmininkė Inga Ruginienė sakė, jog iš esmės profesinės sąjungos taip siūlė ir praeitą kartą: kad visos šalys protokolui suformuluoja savo pozicijas su atitinkamais argumentais. Profesinių sąjungų pozicija – MMA kelti pagal numatytą formulę, t.y. – iki 663 eurų.

Darbdaviai kategoriškai nesutiko kelti MMA ir toliau laikėsi savo pozicijos nesvarstyti šio klausimo. Jie ragino prie šio klausimo grįžti „galbūt kitais metais, kai situacija pagerės“.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė pasiūlė toliau – dar kokį mėnesį – ieškoti sprendimo, vyriausybės siūlymą – 642 eurus – imant kaip atskaitos tašką.

Profesinės sąjungos kategoriškai nesutiko su tokiu siūlymu, kuris iš esmės reiškia, kad sprendimo nebus, nes po rinkimų būna suirutė tiek vyriausybėje, tiek Seime, ir dabartinei vyriausybei tas puikiai žinoma. Todėl profesinės sąjungos toliau diskutuoti šiuo klausimu atsisako.

Spalio 1 d., 14 val., šiuo klausimu kviečiamas neeilinis LPSK valdybos posėdis.