LMPF | Paskelbti reitingo „Geidžiamiausias darbdavys 2020“ nugalėtojai
17716
post-template-default,single,single-post,postid-17716,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Paskelbti reitingo „Geidžiamiausias darbdavys 2020“ nugalėtojai

Paskelbti reitingo „Geidžiamiausias darbdavys 2020“ nugalėtojai

Šiemet geidžiamiausiu darbdaviu paskelbta lazerių gamintoja UAB „Light Conversion“. Laurus įmonė nuskynė antrus metus iš eilės, ji taip pat tapo pramonės ir energetikos sektoriaus reitingo lydere.

Trečiadienį vykstančioje „Verslo žinių“ nuotolinėje konferencijoje „Personalas 2020“ taip pat paaiškėjo, kam iš finalinio geidžiamiausių darbdavių dvidešimtuko pavyko užkopti į antrąją ir trečiąją reitingo vietas. Buvo paskelbti ir atskirų sektorių – pramonės ir energetikos, paslaugų, didmeninės prekybos, mažmeninės prekybos, transporto, technologijų, finansų, statybos ir HORECA – nugalėtojai.

Daugiau  intrigos

Nors geidžiamiausias darbdavys pirmosios pozicijos niekam neužleido, antrąją ir trečiąją vietas šiemet pasidalino visai kitos įmonės nei pernai. Antroji reitingo vieta atiteko Kauno baldų AB „Freda“, įmonė į šią poziciją šovė iš 19 vietos, kurią užėmė praėjusiais metais. Į trečią vietą šiemet pakilo UAB Birių krovinių terminalas. Įmonė jau kurį laiką yra įsitvirtinusi kaip didžiausius atlyginimus mokanti uosto bendrovė: joje atlyginimų vidurkis birželį siekė 2.735 Eur. Pernai Birių krovinių terminalas užėmė šeštą sąrašo vietą, be to, kaip ir šiemet, tapo transporto sektoriaus lydere. <…….>

Visi nuopelnai – darbuotojų

VŽ rašė, kad didžiulį šuolį reitinge padariusi AB „Freda“, lyginant pelningumo, turto grąžos ir apyvartinio kapitalo valdymo rodiklius, pagal 2018 m. finansinius rezultatus buvo pranašesnė už kitus Europos IKEA tiekėjus. Tuomet Antanas Ėmužis, „Fredos“ generalinis direktorius ir akcininkas, Rimas Varanauskas, įmonės valdybos pirmininkas ir kontrolinio akcinio paketo savininkas, bei Tomas Strioga, „Fredos“ vykdomasis direktorius, laikėsi tokios pat pozicijos, kaip M. Barkauskas, ir sutartinai teigė, kad vienas didžiausių įmonės privalumų yra stiprus kolektyvas.

Iš 12-os pagrindinių vadovų dėl itin rimtos priežasties per pastaruosius dvylika metų laikinai buvo pasitraukęs tik vienas. Visi kiti yra užaugę įmonėje – nuo gręžėjo iki pamainos meistro pavaduotojo, vėliau gamybos direktoriaus ir vykdomojo direktoriaus. Arba nuo komercijos vadybininko iki vykdomojo direktoriaus.

„Toks vadovybės formavimas labai sustiprina įmonės kompetenciją. Kitose įmonėse, jei keičiasi generalinis direktorius, paprastai pasikeičia visa komanda, tai sulėtina procesus“, – VŽ sakė jie.

Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-valdymas/2020/08/05/paskelbti-reitingo-geidziamiausias-darbdavys-2020-nugaletojai#ixzz6UFQRW6uw