LMPF | Statistika: birželį kainos ūgtelėjo
17681
post-template-default,single,single-post,postid-17681,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Statistika: birželį kainos ūgtelėjo

Statistika: birželį kainos ūgtelėjo

2020 m. birželį, palyginti su geguže, vartojimo prekių ir paslaugų kainos padidėjo 0,5%, rodo Statistikos departamento duomenys.

Daugiausia tam įtakos turėjo degalų, odontologų paslaugų, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, vaisių kainų padidėjimas bei daržovių, spirituotų gėrimų, šilumos energijos, drabužių kainų sumažėjimas.

 Vartojimo prekių kainos per mėnesį beveik nepasikeitė, o paslaugų padidėjo 1,6%.

Valstybės ir savivaldybių institucijų administruojamos vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,4%, rinkos – padidėjo 0,7%.

2020 m. birželį, palyginti su geguže, transporto prekių ir paslaugų kainos padidėjo 1,7%. Pokytį lėmė degalų ir tepalų (3,6%) kainų padidėjimas. Sveikatos priežiūros prekių ir paslaugų kainų pokytį (kainos padidėjo 2,8%) nulėmė odontologų paslaugų (12,4%), medicinos paslaugų (2,7%), sanatorijų (6%) kainų padidėjimas.

Maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos sumažėjo 0,4%. Labiausiai kito kai kurių šviežių vaisių ir daržovių kainos: daugiausia sumažėjo saldžiųjų paprikų, gūžinių salotų, pomidorų, kininių kopūstų kainos, bet padidėjo kivių, morkų, mandarinų, obuolių kainos.

Dėl sezoninių nuolaidų drabužių ir avalynės kainos sumažėjo 1,2%. Avalynė atpigo 1,7%, drabužiai – 1%.

Plačiau: https://www.vz.lt/prekyba/2020/07/09/statistika-birzelikainos-ugtelejo#ixzz6RipDfg6c