LMPF | Trišalė taryba neskuba apsispręsti dėl kitų metų MMA
17664
post-template-default,single,single-post,postid-17664,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Trišalė taryba neskuba apsispręsti dėl kitų metų MMA

Trišalė taryba neskuba apsispręsti dėl kitų metų MMA

Vyriausybei, darbdaviams ir darbuotojams atstovaujanti Trišalė taryba bent iki vasaros pabaigos atidėjo svarstymus dėl minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo kitąmet. Socialiniai partneriai sutarė, kad tebėra daug neapibrėžtumo dėl ekonominės situacijos vystymosi, todėl nuspręsta palaukti naujausių duomenų apie ūkio padėtį ir plėtrą koronaviruso krizės akivaizdoje.

 Pasiūlė palaukti naujausių duomenų ir tendencijų

„Kaip žinia, pagal įstatymą, turėjome dar iki birželio 15 d. apsispręsti, bet karantinas pakoregavo šiuos planus. Tad manome, kad dabar būtų pats laikas spręsti, nes ir premjerui netrukus bus laikas apsispręsti šiuo klausimu“, – posėdyje sakė Inga Ruginienė, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovė.

Pasak jos, konfederacija siūlytų kitąmet MMA padidinti 48 Eur – nuo šiųmetinių 607 Eur iki 655 Eur.

Bet darbdavių ir Vyriausybės atstovai Trišalėje taryboje tikino, kad šiuo metu dar nėra galimybės apsispręsti dėl MMA dydžio nustatymo kitiems metams, nes koronaviruso krizės apimtoje ekonomikoje tebėra daug neaiškumo ir reikia daugiau aktualių bei tikslesnių duomenų apie padėtį šalies ūkyje, ypač darbo rinkoje.

Daugiau: https://www.vz.lt/verslo-aplinka/2020/06/29/trisale-taryba-neskuba-apsispresti-del-kitu-metu-mma