LMPF | Derybos dėl VMU kolektyvinės sutarties pakeitimų
17585
post-template-default,single,single-post,postid-17585,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Derybos dėl VMU kolektyvinės sutarties pakeitimų

Derybos dėl VMU kolektyvinės sutarties pakeitimų

Valstybinių miškų urėdijoje (VMU) veikiančių profesinių sąjungų Jungtinė atstovybė (JA) ir VMU administracija dar  kovo  mėnesį raštu apsikeitė nuomonėmis  dėl  Jungtinės atstovybės pateiktų siūlymų pakeisti arba papildyti apie 20 VMU kolektyvinės sutarties nuostatų. Prasidėjusi koronaviruso pandemija ir įvestas karantinas kuriam laikui nukėlė kolektyvinės sutarties šalių  derybas. Tik  gegužės 13 d. įvyko tiesioginis JA įgaliotinių susitikimas su VMU administracija. Dalis Jungtinės atstovybės įgaliotinių susitikime dalyvavo prisijungę nuotoliniu būdu.

Susitikimo metu buvo aptarti tie JA siūlymai, kurie VMU administracijai atrodo kaip netinkami. Jo metu dalį siūlymų administracija atmetė kaip jai visiškai nepriimtinus, dėl kitų  nutarta apsispręsti,  išsiaiškinus kokios būtų dėl to VMU išlaidos ir kiek VMU darbuotojų tai paliestų. Diskutuota ir dėl dar 2018 metais pasirašytų susitarimų, švelninančių reformos pasekmes darbuotojams, kuriais darbdavys įsipareigojo kompensuoti darbuotojams persikvalifikavimo išlaidas, vykdymo.

Susitikimo metu taip pat aptartas klausimas dėl JA siūlymo artimiausiu metu pakeisti VMU darbo užmokesčio sistemos nuostatas, apribojančias  VMU 41 darbuotojui galimybę gauti nustatytą bazinį darbo užmokestį, taip pat dėl kitų VMU darbo užmokesčio sistemos trūkumų bei sutarta dar kartą paraginti visus VMU darbuotojus, turinčius nepanaudotų atostogų daugiau kaip už 3 metus, kiek įmanoma, jas išnaudoti iki liepos 1 d.

LMPF informacija