LMPF | KIEK MATRIOŠKŲ BŪNA VIENAME POLITIKE?
17575
post-template-default,single,single-post,postid-17575,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

KIEK MATRIOŠKŲ BŪNA VIENAME POLITIKE?

KIEK MATRIOŠKŲ BŪNA VIENAME POLITIKE?

Žinia, kad vyriausiuoju Lietuvos medkirčių lobistu ir brangiausio Lietuvoje paukštelio – meldinės nendrinukės (vienai porelei remti skirta virš 40 000 eurų) – didžiuoju rėmėju laikomas Kęstutis Navickas eina rinkimuosna kartu su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais (TS-LKD), nenustebino. Nepaisant to, kad šiam veikėjui būnant Aplinkos ministru konservatoriai jį vanojo įvairiausiais klausimais.

Po interpeliacija K. Navickui buvo pasirašę šie TS-LKD frakcijos nariai: Rasa Juknevičienė, Jurgis Razma, Antanas Matulas, Paulius Saudargas, Vytautas Juozapaitis, Kazys Starkevičius, Agnė Bilotaitė, Laurynas Kaščiūnas, Andrius Navickas, Stasys Šedbaras, Andrius Kupčinskas, Sergejus Jovaiša ir Edmundas Pupinis.

„Pateiktų klausimų gausa ir įvairovė Aplinkos ministro atsakomybės srityje rodo besikaupiančių ir gilėjančių problemų masę. Ar sutinkate, kad tokiomis aplinkybėmis geriausia išeitis – Aplinkos ministro atsistatydinimas iš užimamų pareigų, tuo labiau, kad yra galimybė grįžti į buvusią darbovietę, kurios finansavimu ES paramos lėšomis daugeliui metų daugeliui metų į priekį jau pasirūpinta,“ – interpeliacijos pabaigoje rašė minėti konservatoriai su kolegomis iš kitų frakcijų.

„Buvusi darbovietė“, tai įvairuose kontekstuose skambėjęs Abaltijos aplinkos forumas, kurios dalininku K. Navickas turėjo garbės būti. Tai tokia kontora, kuri, kaip ne kartą jo oponentų žiniasklaidoje rašyta, esą apsukriai susišluodavo įvairiems projektams sirtas lėšas, o valdiškoms mokslo įstaigoms, kurias paskui samdydavo tiems darbams, likdavę grašiai.

Šalia privilegijuoto „buvusios darbovietės“ finansavimo, konservatoriai, kartu su kitais kolegomis, kaltino ministrą negebėjimu spręsti atliekų tvarkymo ir laikinės gyvūnijos apsaugos problemas. Taip pat nurodė blogai vykdžius miškų valdymo reformą, teikus klaidingą informaciją ir t.t. Dar jie tvirtino, kad ministras nesustabdo sveikų medžių kirtimo miestuose ir neužkardo žalos daromos gamtai. Kaip pavyzdį nurodydami situaciją, kuomet 2016 m. gruodį į Nerį tekėjo subėgo nevalytos nuotekos. Jam prikištas vadybos ir kompetencijos stygius.

Daugiau: http://valstietis.lt/tomo-cyvo-blogas/kiek-matriosku-buna-viename-politike/