LMPF | Didėjančio nedarbo fone – išskirtiniai įsipareigojimai darbuotojams
17556
post-template-default,single,single-post,postid-17556,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Didėjančio nedarbo fone – išskirtiniai įsipareigojimai darbuotojams

Didėjančio nedarbo fone – išskirtiniai įsipareigojimai darbuotojams

<….> Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, kuriose veikia „Philip Morris International“ padaliniai, įmonė įsipareigoja išlaikyti darbo vietas ir nenutraukti darbo santykių su darbuotojais įmonės iniciatyva. Be to, visame pasaulyje buvo sustabdyti bet kokie restruktūrizacijos planai.

Kompanija taip pat įsipareigojo mokėti pilną fiksuotą darbo užmokestį tiems, kurie šiuo metu dėl įvairių priežasčių negali pilnai arba iš dalies atlikti savo darbo funkcijų. Tai galioja turintiems nedarbingumą dėl ligos, vaikų priežiūros ar saviizoliacijos bei asmenims, priklausantiems padidintos rizikos grupei ar sergantiems lėtinėmis ligomis. Visiems jiems krizės metu kompanija kompensuos skirtumą tarp socialinio draudimo (ligos ar slaugos) išmokos ir jų bazinio atlyginimo. Besilaukiančioms moterims ir vyresniems nei 60 metų amžiaus žmonėms, kurie dėl darbo pobūdžio negali dirbti nuotoliniu būdu, darbdavio sprendimu nurodyta nevykti į darbą ir likti namuose. Jiems taip pat mokamas pilnas atlyginimas.

Daugiau: https://www.alfa.lt/straipsnis/50417590/didejancio-nedarbo-fone-isskirtiniai-isipareigojimai-darbuotojams