LMPF | LPSK palaiko NVO ir mokslininkų poziciją ir pasiūlymus
17512
post-template-default,single,single-post,postid-17512,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

LPSK palaiko NVO ir mokslininkų poziciją ir pasiūlymus

LPSK palaiko NVO ir mokslininkų poziciją ir pasiūlymus

ietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) palaiko nevyriausybinių organizacijų ir mokslininkų parengtą kreipimąsi į valstybės vadovus su raginimu padėti labiausiai nuo COVID-19 pandemijos padarinių nukentėsiantiems žmonėms. Ne tik verslas turi būti remiamas, bet ir dėl karantino darbo netekę žmonės, negalią turintys žmonės, senjorai, šeimos su vaikais, smurtą artimoje aplinkoje kenčiantys vaikai ir moterys.

„Pajamų praradimas, ypač tiems, kurie jų ir taip neturėjo daug, yra skaudi problema, tačiau tai tik vienas iš veiksnių, sukelsiančių dar sunkiai prognozuojamas COVID-19 pandemijos pasekmes. Todėl labai svarbu, kad pilietinės organizacijos susivienijo su mokslininkais ir kelia klausimus, susijusius su skurdu, socialine atskirtimi, paslaugų kokybe ir prieinamumu labiausiai pažeidžiamoms gyventojų grupėmis bei siūlo problemų sprendimo būdus“, – sako LPSK pirmininkė Inga Ruginienė.

LPSK pritaria visiems kreipimesi nurodytiems konkretiems siūlymams, tačiau profesinėms sąjungoms ypač svarbūs yra tie, kurie susiję su pajamų adekvatumo užtikrinimu: nemažinti viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimų; neįvesti apribojimų nedarbo išmokų mokėjimo dydžiams; įvesti papildomą nedarbo išmoką iš valstybės biudžeto asmenims, kuriems baigiasi socialinio draudimo nedarbo išmokos mokėjimas; išmokos dydžio paskaičiavimui naudoti iki 2020 kovo 1 d. bedarbio atlyginimą sudarant galimybę asmeniui pasirinkti palankesnį skaičiavimo variantą.

Daugiau: https://www.lpsk.lt/2020/04/09/lpsk-palaiko-nvo-ir-mokslininku-pozicija-ir-pasiulymus/