LMPF | Nedarbingumas per karantiną: pažymėjimą išduos 60 dienų
17489
post-template-default,single,single-post,postid-17489,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Nedarbingumas per karantiną: pažymėjimą išduos 60 dienų

Nedarbingumas per karantiną: pažymėjimą išduos 60 dienų

Kai mokyklose ar darželiuose paskelbiamas karantinas ir nėra galimybių užtikrinti mažų vaikų priežiūros, tėvai gali gauti nedarbingumo pažymėjimą ir ligos išmoką. Iki šiol nedarbingumas buvo skiriamas 14-ai dienų, bet ministrams Linui Kukuraičiui ir Aurelijui Verygai pasirašius įsakymą, jis bus išduodamas 60-iai dienų, bet ne ilgiau nei iki karantino ar ekstremalios situacijos pabaigos.

Tokia pati tvarka bus taikoma ir kai nedarbingumas per karantiną skiriamas, nes asmuo serga sunkia lėtine liga, prižiūri neįgalų vaiką ar dienos centrą iki karantino lankiusį neįgalųjį ar senyvo amžiaus žmogų.

Jeigu žmogus negalėjo prisiskambinti gydytojui, nedarbingumą galima gauti atgaline tvarka, tačiau atgalinis nedarbingumas gali būti išduodamas ne daugiau nei už 5 darbo dienas skaičiuojant nuo kreipimosi dienos.

Daugiau: https://socmin.lrv.lt/lt/naujienos/nedarbingumas-per-karantina-pazymejima-isduos-60-dienu