LMPF | Gelbėdami įmones nuo galimo bankroto, CEO atsisako algų
17478
post-template-default,single,single-post,postid-17478,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Gelbėdami įmones nuo galimo bankroto, CEO atsisako algų

Gelbėdami įmones nuo galimo bankroto, CEO atsisako algų

LMPF: Pasaulyje pirmiaiusia vadovai atsisako algų ar jas susimažina. Ar panašu, kad taip atsitiktų pas mus?

<….>

„Delta Air Lines“

Edas Bastianas, oro linijų „Delta Air Lines“ vadovas, išplatintame pranešime darbuotojams pranešė, kad šešiems mėnesiams atsisako savo darbo užmokesčio. Taip pat akcentavo, kad siūlys darbuotojams savanoriškai eiti trumpų nemokamų atostogų bei atšaukė bet kokią naujų komandos narių samdą.

„General Electric“

H. Lawrence‘as Culpas Jr., JAV konglomerato „General Electric“ (GE) valdybos pirmininkas ir CEO, pranešė, kad, siekiant sušvelninti pandemijos padarinius, kompanija 10% sumažins JAV dirbančių žmonių skaičių.

Pats H. Culpas iki 2020 metų pabaigos atsisako savo algos. Davidas Joyce‘as, valdybos pirmininko pavaduotojas bei „GE Aviation“ vadovas, nuo balandžio 1 dienos darbo užmokestį susimažina perpus.

„Alaska Air Group“

Bradas Tildenas, „Alaska Air Group“, kuriai priklauso oro linijos „Alaska Airlines“, CEO, ir Benas Minicucci, įmonės prezidentas, pranešė, kad susimažina algas iki 0, rašo „Businessinsider“.

„Lyft“

JAV pavėžėjimo paslaugų platformos „Lyft“ įkūrėjai Johnas Zimmeris ir Loganas Greenas elektroniniame laiške darbuotojams pranešė, kad visą savo uždarbį iki birželio paaukos vairuotojams, kad paremtų juos šios pandemijos metu.

Qantas“

Informuojama, kad per likusius fiskalinius metus Alanas Joyce‘as, Australijos oro linijų „Qantas“ CEO, atsisakys darbo užmokesčio, Richardas Goyderas, įmonės valdybos pirmininkas, – atlygio, o vadovų komanda 30% susimažins atlyginimus.
„Qantas“ darbuotojams irgi teks susitaikyti, kad kurį laiką jiems bus mokamos mažesnės algos. Be to, kol dalis skydžių nebus vykdoma, avialinijų darbuotojų prašoma eiti mokamų arba nemokamų atostogų.
Kiek toks išlaidų apkarpymas padės sutaupyti, neskelbiama.

„Marriot“

Leeny Obergas, viešbučių tinklo „Marriot“ viceprezidentas ir finansų vadovas, kalbėdamas vaizdo konferencijoje su investuotojais, pranešė, kad Arne Sorensonui, bendrovės CEO, ir Billui Marriottui, įmonės valdybos pirmininkui, darbo užmokestis laikinai nebus mokamas. Tokių priemonių imamasi siekiant sušvelninti 2020-ųjų finansinius nuostolius, patiriamus dėl koronaviro pandemijos.

„Trip.com“

Didžiausios Kinijos kelionių agentūros „Trip.com“ vadovė Jane Sun ir valdybos pirmininkas Jamesas Liang irgi pranešė, kad atsisakys darbo užmokesčio ir taip tikisi bent kiek kompensuoti bendrovės patiriamus nuostolius dėl koronaviruso.

Kiek uždirba J. Sun ir J. Liang, bendrovė neatskleidžia. Tačiau įmonės finansinėje ataskaitoje nurodoma, kad 2018 m. visiems vadovams išmokėta algų suma sudaro 1.7 mln. USD.

Daugiau: https://www.vz.lt/verslo-valdymas/2020/03/29/gelbedami-imones-nuo-galimo-bankroto-ceo-atsisako-algu