LMPF | „Sodra“ paaiškina 10 dalykų apie ligos išmokas: kada tėvai sulauks pinigų ir kokiu atveju išmokos neskiriamos
17468
post-template-default,single,single-post,postid-17468,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

„Sodra“ paaiškina 10 dalykų apie ligos išmokas: kada tėvai sulauks pinigų ir kokiu atveju išmokos neskiriamos

„Sodra“ paaiškina 10 dalykų apie ligos išmokas: kada tėvai sulauks pinigų ir kokiu atveju išmokos neskiriamos

Paskelbus karantiną ugdymo įstaigose daugiau nei 40 tūkst. tėvų kreipėsi į gydytojus ir gavo nedarbingumo pažymėjimus, kad galėtų prižiūrėti namuose savo mažamečius vaikus.

„Sodra“ pateikia atsakymus į dažniausiai gyventojų užduodamus klausimus:

  • Kada išmoka bus pervesta ir kiek truks išmokos mokėjimas?

Ligos išmoka, kaip ir iki šiol, bus išmokama per 17 darbo dienų nuo gyventojo prašymo skirti ligos išmoką bei kitų dokumentų ar duomenų, tarp jų ir darbdavio NP_SD2 pranešimo pateikimo dienos. Darbdavys pranešimą teikia pasibaigus nedarbingumo laikotarpiui – kai žmogus grįžta į darbą, arba kas dvi savaites, jeigu nedarbingumo laikotarpis trunka ilgiau.

Ekstremalios situacijos (karantino)  laikotarpių išmoka bus mokama už kiekvieną ne trumpesnį kaip  14 kalendorinių dienų laikotarpį.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką po 14 dienų tėvai turėtų kreiptis į vaiko šeimos gydytoją dėl tokio pažymėjimo pratęsimo. Darbdavys irgi atitinkamai turėtų „Sodrai“ pateikti NP_SD2 pranešimą.

Daugiau: https://www.sodra.lt/lt/naujienos/sodra-paaiskina-10-dalyku-apie-ligos-ismokas-kada-tevai-sulauks-pinigu-ir-kokiu-atveju-ismokos-neskiriamos