LMPF | Premjeras verslui: proga parodyti savo socialinį atsakingumą
17446
post-template-default,single,single-post,postid-17446,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Premjeras verslui: proga parodyti savo socialinį atsakingumą

Premjeras verslui: proga parodyti savo socialinį atsakingumą

Premjeras Saulius Skvernelis paragino verslą naudotis Vyriausybės patvirtintame plane kovai su koronaviruso krize numatytomis priemonėmis ir tokiu būdu „išsaugojant darbo vietas parodyti savo socialinį atsakingumą“.

Pirmadienį po Vyriausybės posėdžio, kuriame patvirtintas ekonomikos skatinimo ir pagalbos paketas nuo koronaviruso protrūkio nukentėjusiam verslui, S. Skvernelis žurnalistams sakė, kad šis „ryžtingas ir veiksmas planas įtvirtina beprecedentinę Vyriausybės injekciją į ekonomiką“.

Planas numato, kad nuo koronaviruso krizės nukentėjusiam verslui ir ekonomikai skatinti planuojama skirti iki 2,5 mlrd. Eur, be to, planuojama Vyriausybės skolinimosi limitą padidinti nuo 0,9 iki 5,4 mlrd. Eur.

„Bet šis Planas bus veiksmingas, jeigu bus visų prisidėjimas prie jo įgyvendinimo. Tai puiki galimybė parodyti verslui, kad jis yra socialiniai atsakingas. Kiekviena išsaugota darbo vieta yra mums svarbi, todėl raginu naudotis tomis skatinimo ir kompensacijų priemonėmis, kurios yra Vyriausybės siūlomos, ir išsaugoti darbo vietas“, – kalbėjo premjeras.

„Mes kalbame apie valstybės paramą tik tuo atveju, kai įmonės formina laikiną prastovą, o ne atleidinėja žmones ar varo juos nemokamų atostogų“, – įspėjo S. Skvernelis.

Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-aplinka/2020/03/16/premjeras-verslui-proga-parodyti-savo-socialini-atsakinguma#ixzz6GqnpfDjH