LMPF | Aplinkosaugininkų profsąjunga stojo ginti V.Laukio: kritikuoja ministrą, žada protestus
17404
post-template-default,single,single-post,postid-17404,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Aplinkosaugininkų profsąjunga stojo ginti V.Laukio: kritikuoja ministrą, žada protestus

Aplinkosaugininkų profsąjunga stojo ginti V.Laukio: kritikuoja ministrą, žada protestus

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovą iš pareigų pašalinti siekiantis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika taip dangsto savo paties neveiksnumą ir ieško kaltųjų, teigia aplinkosaugininkų profsąjunga.

„Atrodo, kad ministras supanikavo ir vietoj to, kad vyktų konstruktyvus darbų tęstinumas, jis ėmėsi destrukcijos, kaltųjų paieškos“, – penktadienį išplatintame pranešime cituojamas Lietuvos Aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas, Utenos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Eimantas Puodžiukas. Trečiadienį LRT radijui ministras K.Mažeika teigė, kad Aplinkos apaugos departamento vadovo Vaido Laukio veiklos vertinimas yra neigiamas. Jis sakė siūlantis V.Laukiui pasitraukti į žemesnes pareigas. Departamento vadovui siūlomos vyriausiojo specialisto pareigos.

Profsąjungos pirmininkas pažymi, kad V.Laukys ėmėsi pertvarkų neturėdamas jokio politikų ir ministerijos palaikymo. „(…) Už dabartinę situaciją aplinkos apsaugos srityje visų pirma yra atsakingas ministras, o visi dabar vykstantys procesai yra jo ir jo komandos neveiklumo pasekmė“, – sakė E.Puodžiukas. Profesinė sąjunga teigia nesitaikysianti su tokiu ministro elgesiu ir bandymais ministerijos neveikimo pasekmes permesti žemesnio rango vadovo atsakomybei. Taip pat žada teikti rezoliuciją Prezidentūrai, Seimui, Vyriausybei, kuria reikalaus suteikti AAD vadovybei reikiamus įrankius ir išteklius, galimybę tęsti jau pradėtą pertvarką.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/aplinkosaugininku-profsajunga-stojo-ginti-v-laukio-kritikuoja-ministra-zada-protestus-56-1279562?copied