LMPF | Darbuotojų apklausa: po dešimtmečio kasdien dirbti biure gali būti egzotika
17265
post-template-default,single,single-post,postid-17265,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Darbuotojų apklausa: po dešimtmečio kasdien dirbti biure gali būti egzotika

Darbuotojų apklausa: po dešimtmečio kasdien dirbti biure gali būti egzotika

Darbo rinkai spėriai transformuojantis, netrukus gali būti tikra egzotika kasdien keliauti į biurą. 74% JAV darbuotojų keistų darbą, jei naujasis darbdavys leistų darbuotis nuotoliniu būdu, o 66% dirbančiųjų mano, kad fizinių darbo vietų biuruose nebeliks 2030-aisiais, tokie duomenys paaiškėjo po IT bendrovės „Zapier“ atlikto tyrimo. O „The Harris Poll“ internetinės apklausos, kurioje dalyvavo 880 darbuotojų duomenimis, 95% respondentų norėtų dirbti nuotoliniu būdu.

Kitos apklausos, kurias cituoja „HR Dive“, skelbia, kad 31% respondentų prisipažino, norintys dirbti nuotoliniu būdu, tačiau darbdaviai taip dirbti neleidžia. 26% apklaustųjų sakė, kad pakeitė darbovietę, kad galėtų dirbti ne biure.

Darbuotojai nurodo penkias dažniausias priežastis, kodėl jie nori dirbti nuotoliniu būdu: pinigų taupymas, galimybė dirbti bet kurioje vietoje, daugiau laiko šeimai ir draugams, produktyviau dirbasi namų aplinkoje, geresnė psichinė sveikata.

Paslaugų centro „Telia Global Services Lithuania“ užsakymu bendrovė „Spinter“ atliko Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimą, kuriame dalyvavo 1.010 žmonių. Išanalizavus duomenis paaiškėjo, kad daugiau nei pusė apklaustų dirbančiųjų teigia dirbantys tokį darbą, kurį būtų galima atlikti atsitraukus iš darbo vietos, o 81% iš jų norėtų nuotoliniu būdu dirbti dažniau nei iki šiol.

5% apklaustųjų tikino, kad bet kada dirbti nuotoliniu būdu, 11% teigia, jog jų darbovietė sudaro sąlygas nuotoliniu būdu atlikti tik dalį darbo, o 19% apklaustųjų teigė galintys dirbti ne darbo vietoje tik išimtiniais atvejais.

Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-valdymas/personalo-valdymas/2019/11/23/darbuotoju-apklausa-po-desimtmecio-kasdien-dirbti-biure-gali-buti-egzotika#ixzz66CR6DK44