LMPF | Koks yra valdybos vaidmuo strategijoje?
17261
post-template-default,single,single-post,postid-17261,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Koks yra valdybos vaidmuo strategijoje?

Koks yra valdybos vaidmuo strategijoje?

Samprotavimai apie nepriklausmos valdybos vaidmenį įmonės strategijoje:

Pastaruoju metu Lietuvoje daug kalbama apie nepriklausomas valdybas ir jų svarbą ne tik viešajame sektoriuje, bet ir privačiame sektoriuje. Kartu su strategijos ekspertu Benu Adomavičiumi 2019 m. atliktas tyrimas su daugiau nei 3.000 Lietuvos greitai augančių smulkaus ir vidutinio verslo įmonių („Verslo žinių“ nominuotomis “gazelėmis”) parodė, kad ilgalaikį augimą išlaiko tik 12,5% “gazelių“. Tyrimo rezultatai iš daugiau nei 3.000 “gazelių” per 2004-2014 m.laikotarpį rodo, kad ilgalaikiu augimu, t.y. tokiu augimu, kai įmonės pajamos 6 metus iš eilės auga vidutiniškai ne mažiau nei po 20% kasmet, išsiskiria tos įmonės, kurios daugiau investuoja į verslo plėtrą ir turi veikiančias valdybas.

Tačiau šiame straipsnyje kalbėsiu ne apie valdybų svarbą, o apie valdybos vaidmenį rengiant ar peržiūrint įmonės strategiją. Šia tema Lietuvoje pasigendu platesnės diskusijos, tačiau, sutikime, kad kalbėdami apie valdybos funkcijas neišvengiamai pagalvojame ir apie strategiją.

Daugiau: https://www.vz.lt/verslo-valdymas/2019/11/22/koks-yra-valdybos-vaidmuo-strategijoje

Kas atsakingas už įmonės strategijos rengimą? Valdyba ar įmonės vadovas?

Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-valdymas/2019/11/22/koks-yra-valdybos-vaidmuo-strategijoje#ixzz661bXwSVu