LMPF | Aplinkosaugininkų profsąjunga kreipėsi į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką
17222
post-template-default,single,single-post,postid-17222,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Aplinkosaugininkų profsąjunga kreipėsi į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką

Aplinkosaugininkų profsąjunga kreipėsi į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS), matydama Aplinkos ministerijos abejingumą bei neįgalumą apsiginant asignavimų didinimą ateinantiems metams bei pristatant sistemos pokyčių tęstinumą, vakar buvo priversta tiesiogiai kreiptis į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką J. Imbrasą.

Savo kreipimesi LAASDPS nurodo, kad aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės funkcijas atliekančioms įstaigoms trūksta būtinų lėšų, kad būtų užtikrintas orus pareigūnų darbo užmokestis ir būtų skiriama pakankamai lėšų transporto priemonių kuro išlaidoms. Šios išlaidos, anot profesinės sąjungos atstovų, yra tiesiogiai susijusios su teritorijų, ūkio subjektų, gamtos išteklių naudotojų kontrole, brakonierių gaudymu, prevenciniais patikrinimais bei dalyvavimu teismuose atstovaujant valstybės interesus.

Daugiau: http://www.aplinkos-profsajunga.lt/laasdps-kreipesi-i-seimo-aplinkos-apsaugos-komiteto-pirmininka#more-920