LMPF | Atleistam „Grigeo Klaipėdos“ vadovui inicijuojama baudžiamoji byla
17103
post-template-default,single,single-post,postid-17103,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Atleistam „Grigeo Klaipėdos“ vadovui inicijuojama baudžiamoji byla

Atleistam „Grigeo Klaipėdos“ vadovui inicijuojama baudžiamoji byla

Iš pareigų atleistam AB „Grigeo Klaipėda“ generaliniam direktoriui inicijuojama baudžiamoji byla – kalbama apie padarytą žalą įmonei.

Gegužės 17 d. Klaipėdoje vykusiame „Grigeo Klaipėdos“ valdybos posėdyje dalyvavo trys valdybos nariai iš keturių. Visi trys vienbalsiai balsavo už tai, kad iš bendrovės generalinio direktoriaus pareigų būtų atleistas Vidas Beržonskis. Po keleto savaičių generaliniu direktoriumi paskirtas Robertas Krutikovas.

 Gintautas Pangonis, AB „Grigeo“ prezidentas, į klausimą, kodėl buvo atleistas „Grigeo Klaipėdos“ vadovas, atsako lakoniškai: be komentarų. Anot jo, kol nėra sprendimų, komentarų nebus. Tačiau fakto, kad byla keliama, neneigia.

„Ieškinys yra pateiktas, jis buvo atmestas, siūlant teistis ne baudžiamąja, o civiline tvarka. Dabar ruošiame skundą ir lauksime naujo sprendimo – per keletą savaičių turėtų kas nors paaiškėti. Tad šiuo metu galiu patvirtinti tik tiek, kad toks įvykis tikrai yra, esame kreipęsi į prokuratūrą, o komentarus galėsime pateikti tuomet, kai bus iškelta byla“, – nurodo „Grigeo“ prezidentas.

Klaipėdos apygardos prokuratūra taip pat patvirtina, kad liepos 1 d. gavo „Grigeo“ kreipimąsi, kuriame prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 184 straipsnio 2 dalį – Turto iššvaistymas.

„Taip pat informuojame, kad šių metų liepos 19 d. Klaipėdos apygardos prokuratūros antrojo Baudžiamojo persekiojimo skyriuje yra priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą“, – rašoma prokuratūros atsiųstame atsakyme.

„Verslo žinių“ šaltinių teigimu, byla inicijuojama dėl įtarimų, kad „Grigeo Klaipėda“‘ krakmolą – žaliavą popieriaus gamybai – pirko per su buvusiu vadovu susijusią įmonę. Spėjama, kad įmonei galėjo būti padaryta keliais milijonais eurų vertinama žala.

Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2019/08/13/atleistam-grigeo-klaipedos-vadovui-inicijuojama-baudziamoji-byla#ixzz5wUjYOakT